2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Başkan Ürgüp'ten kandil mesajı

MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, bu yıl Sevgililer Günü'nün güzel bir rastlantıya denk geldiğini belirterek, “İki cihan güneşi Peygamberimiz, bütün Müslümanların en sevgilisidir” dedi.

Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kandilin olduğu gece insanlık tarihinin en önemli olayı olduğunu söyledi. Ürgüp yayınladığı mesajda, "Mevlid Kandili'nin olduğu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed'in alemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamberler zincirinin son halkası olan peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. Yüce Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği, peygamber halkasının son temsilcisi olan peygamber efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. İslam ülkelerin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Dinimizin bütün güzelliklerini peygamberimizde görmek mümkündür. Peygamberimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Bu duygularla, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bu yıl Sevgililer Günü'nün güzel bir rastlantıya denk geldiğini vurgulayan Ürgüp, "Bu yıl sevgililer günü çok güzel bir rastlantıyla, peygamber efendimizin Hz. Muhammed Mustafa doğumu olan Mevlid Kandiline denk gelmiştir. İki cihan güneşi Peygamberimiz bütün Müslümanların 'En Sevgilisi'dir. Sivas Belediyesi olarak Mevlid Kandili ve Sevgililer Günü dolayısıyla, 'En Sevgiliye Her Sevgiliye' isimli bir program düzenliyoruz. Kültür Bakanlığı’nın Konya Tasavvuf Müziği Korusu ve sema ekibi programda bizlerle birlikte olacak. Ücretsiz olacak programa halkımızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 'En Sevgiliye Her Sevgiliye' adlı program 14 Şubat'ta gerçekleştirilecek. 4 Eylül Spor Salonu'ndaki program, saat 19.00'da başlayacak.

MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 15:56:04
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 18:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?