6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkan Ürgüp'ten ziyaretler

BAŞKAN ÜRGÜP'TEN ZİYARETLER

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ziraat Odası Başkanlığı, Tesviyeciler Odası Başkanlığı ve Muhtarlar Derneği Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bir yandan Belediye çalışmalarını takip ederken, diğer yandan Sivas'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geliyor.

Ziyaretleri kapsamında Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şekeri ziyaret eden Başkan Ürgüp, odanın çalışmaları hakkında Durmuş Şeker'den bilgiler aldı. Durmuş Şeker, oda olarak yapılan olağanüstü kongrenin ardından, odada yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Yeni yönetim olarak çalışmalara başladıklarını kaydeden Şeker, Sivas çiftçisinin sorunlarının çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Başkan Ürgüp önceliklerinin Sivas'ın kalkınması ve gelişmesi olduğunun altını çizerek, bu amaç çerçevesinde tüm kurum kuruluş, sivil toplum örgütleri ve siyasilerle birlikte herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Sivas'ın gelişmesi ve kalkınması için turizmin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ürgüp, "İstihdam kaynağı oluşturacak kurumların Sivas'a gelmesi gerekiyor. Bu çevrede turizm sektörü netice alınması daha kolay bir sektördür. Sıcak Çermikten kültür ve tarih turizmine kadar konaklama imkanlarının artırılması kaplıca ve sıla turizminin geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Sivas çiftçisinin hak ettiği yere gelmesi gerektiğini belirten Ürgüp, Sivas Belediyesi olarak çiftçinin yanında olduklarını kaydetti.

Daha sonra Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Başkan Ürgüp, Oda Başkanı Hakan Demirgil ve oda yönetimiyle biraya geldi. Tesviyeciler Odası Başkanı Demirgil, ziyareti anısına Başkan Ürgüp'e oda mensupları tarafından yapılan ve tesviyecilik sektöründe kullanılan malzemelerden yapılan maket motosiklet hediye edildi. Başkan Ürgüp, "Sivas için hepimizin yapacağı çalışmalar var. İnşallah birlikte bu çalışmalara imza atarız" dedi.

Muhtarlarla da ohbet eden Başkan Ürgüp, çalışmaları yaparken halka hizmet sunarken muhtarların da önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Hizmette herkese eşit ve adil davranmak zorunda olduklarını belirten Başkan Ürgüp, tüm muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç da yaptığı açıklamada, belediyenin çalışmalarını takip ettiklerini, son nüfus tespit çalışmalarında belediyenin gösterdiği çabayı takdirle karşıladıklarını söyledi. Nüfus kaydı olmayan vatandaşlara seslenen dernek başkanı Koç, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı ve kaldı olmayanların Muhtarlıklara ve Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek, kayıtlarını yaptırmalarını istedi. Kayıt yaptırmayanlara para cezası uygulanacağını belirten Koç, Başkan Ürgüp'e ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileğinde bulundu.

Başkan Ürgüp gezi ve ziyaretleri kapsamında Sivas Ticaret Merkezi sahibi Yüksel Kurt'u da ziyaret etti. Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası'na yaptığı katkılardan dolayısı Kurt'a teşekkür eden Başkan Ürgüp, yaptıkları anlamlı yardımlarla Sivas esnafına iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Belediyenin yeni dönemde yapacağı çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ürgüp, sosyal yardım faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirtti.

Sivas Ticaret Merkezi sahibi Yüksel Kurt ise Başkan Ürgüp'e ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, ellerinden gelen her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

BAŞKAN ÜRGÜP'TEN ZİYARETLER
BAŞKAN ÜRGÜP'TEN ZİYARETLER
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 14:09:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert IP: 95.9.3.xxx Tarih : 6.02.2010 12:18:09

SAYIN ÜRGÜP:UZUNTEPE KÖYÜ MAHALLE OLDU,OLDUDA NE OLDU NE BİR HİZMET NE BİR ALT YAPI KISACASI HİÇ BİR HİZMET GÖRMEDİ:YA KÖYÜMÜZE HİZMET YAPIN.YADA KÖYÜN YAKASINI BIRAKIN.BİZ HİZMETİMİZİ ÖZEL İDAREDEN ALIRIZ.NEDEN KÖYÜ BIRAKMIYORSUN KÖYÜN ÜÇTE İKİSİ ESKİ HALİNİ İSTİYOR.YOKSA İLLER BANKASINDAN ALDIĞIN PARAMI AZALIYOR.KÖYÜ BIRAKMIYORSAN,ADAM AKILLI İMAR YAP ODA YOK HİZMET HİÇ YOK.SEN NE YAPARSIN SAYIN BAŞKAN.BİRGÜN KÖYE GELMEYECEKMİSİN...KÖYÜMÜZE HİZMET İSTİYORUZ.YETER ARTIK...BIKTIK ÇAMURDAN LAĞIM SUYUNDAN...