3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkandan Kadınlar Günü mesajı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Aydın, "8 Mart günü insanlığın, kadınların sorunlarını hatırlaması, çözüm yollarının bulunması ve yapılan uygulamaların gözden geçirilmesi için önemli bir fırsattır. Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Kadınlarımızın, ülkemizin daha da gelişmesi ve çağdaşlaşması yolundaki çabalarının artarak süreceğine olan inancım tamdır. Dünyamızdaki pek çok uluslararası kuruluş ve Avrupa Birliği, kadınlara yönelik ayırımcılığı ortadan kaldırmak için etkin çalışmalar yapmaktadır" dedi.

Avrupa Birliği'ne üye olabilmenin bir koşulu da ülkede kadınlara yönelik fırsat eşitliği oluşturulduğunun altını çizen Aydın, "Bu eşitlik sadece yasalarda değil günlük yaşamda da pratik olarak var olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlarımızın barış ve mutluluk, fırsat eşitliği ve eşit haklar için verdikleri mücadeleyi içtenlikle destekler, bu günün kadınlarımıza kutlu olmasını dilerim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 15:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?