6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkandan öğretmenlere yemek

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede bulunan tüm öğretmenlere yemek verdi.

Özel Su-Vadi Öğrenci Yurdu'nda verilen yemeğe Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Atalay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, Emniyet Müdürü Cenk Balta, daire amirleri, öğretmenler ve eşleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Özdemir, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Özdemir, "Bizlerin bu şekilde güzel konuşmalarının tek etken sebebi öğretmenlerdir. Öğretmenlerin bize öğrettiğini, tekrar öğretmenlere aktarıyoruz. Sizler olmasaydınız, bizler kesinlikle bu şekilde konuşamazdık" dedi. Ülkenin en önemli konusunun eğitim olduğuna da değinen Özdemir, "Hükümetler, eğitime büyük önem vermektedir. İster istemez eğitimde bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Ama zamanla bunlarda aşılacaktır. Bu sebeple sizler, ilk göreve başladığınız günün şevki ve hızı ile aynı şekilde devam etmenizi, bu vatana iyi insanlar yetiştirmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise, Türkiye genelinde fiziki alt yapı olarak öğrenci başına düşen derslik, laboratuar ve araç gerecin iyi durumda olduğunu söyledi. Coşkun, “Daha çok yapacak işimiz var. Ama zaman içerisinde bu sorunlar bitecektir. Suşehri ilçesinde, fiziki şartlara oranla eğitim seviyesi istenen düzeyde değil. Eğitim seviyesinin yükseltilebilmesi öğretmenlerimizin daha gayretli ve daha özverili çalışmaları ile olacaktır" dedi.

Öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu da söyleyen Başkan Coşkun, "Ben şahsen öğretmen olmayı çok istemişimdir. Ama nasip olmadı. Bu özlemimi 2 yıl vekil öğretmenlik ve 4 yıl ticaret lisesinde ücretli ders vererek bir nebze olsun giderdim. Ancak bana sorsalardı yeniden dünyaya gelsen ne olmak isterdin diye, hiç tereddütsüz 'öğretmen' derdim" dedi.

Yapılan konuşmaların ve yenilen yemeğin ardından bir grup müzik öğretmeni tarafından mini bir konser verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?