6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkandan yol istediler

SUŞEHRİ TOKİ'DE OTURAN BAYANLARIN BELEDİYE BAŞKANINDAN YOL İSTEĞİ

Sivas'ın Suşehri ilçesine bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarda oturan kadınlar, yolların çok yokuş olması nedeniyle belediye başkanından alternatif yol yapmasını istediler.

Alınan bilgiye göre; ilçeye bağlı Taşköprü mahallesi Yatılı İlköğretim Okulu üstünde bulunan arazi üzerine TOKİ tarafından 304 konut olarak 2006 yılında İnşaat çalışmalarına başlanan ve bu yıl içersinde hak sahiplerine teslim evlerde oturan kadınlar, evlerin bulunduğu yerdeki yolların çok yokuş olduğunu, bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sedat Sel'e ilettiler. Yollarının çok yokuş olmasından dolayı, bir yere giderken güçlük çektiklerini söyleyen kadınlar, buraya alternatif paralel yolların yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Özellikle kış mevsiminde daha güçlük çekeceklerini söyleyen kadınlar, kış mevsiminde kesinlikle şuandaki mevcut yoldan araç dahi çıkamayacağını ve bu nedenle daha mağdur olacaklarını belirterek, bir an önce alternatif yol açılması durumunda bu mağduriyetlerinin giderilmesini Başkan Sel'e ilettiler. TOKİ'de oturan vatandaşların bu mağduriyetinin giderileceğini söyleyen Belediye Başkanı Sel, "Bizlerde gördüğümüz gibi, TOKİ binalarının, özellikle sosyal konut olarak bilinen F bloklarının bulunduğu bölgede bulunan yollar aşırı yokuş. Araçların çıkmakta güçlük çektiğini biliyoruz. Bu zor şartların kışın daha yük getireceği düşüncesinde olarak, F bloklarının bulunduğu bölgeye, Taşköprü mahallesinde bulunan mezarlığın alt kısmından paralel yol açacağız. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidereceğiz" dedi. Ayrıca, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi yanından başka bir yol daha açılacağını belirten Sel, "TOKİ binalarına farklı yerlerden alternatif yollar açarak, mağduriyetinizi en asgariye indireceğiz" şeklinde konuştu.

Şehir içi minibüslerin yolun yokuşunu bahane ederek yukarıya çıkmadıklarını belirten vatandaşların talebi üzerine Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, bu konuyla da ilgileneceğini sözlerine ekledi. Sel, İmar ve Şehircilik İleri Müdürü Yavuz Özay ve Fen İşleri Müdürü Beytullah Gürbüz'ü olay yerine çağırarak, yol konusunun bir an önce yapılması talimatını verdi.

SUŞEHRİ TOKİ'DE OTURAN BAYANLARIN BELEDİYE BAŞKANINDAN YOL İSTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 18:15:01
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 18:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?