7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bayan bilardocumuz Dünya 3. oldu

Sivas'ta düzenlenen 3 Bant Bayanlar Dünya Bilardo Şampiyonası'nda milli sporcu Gülşen Değener, yarı final maçında Japon rakibi Ori Hida'ya 3-0 yenilerek dünya 3.'sü oldu.

Sivas'ta 12 ülkeden 16 sporcunun katıldığı 3 Bant Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda milli sporcu Gülşen Değener, yarı final maçında Japon sporcu Ori Hida ile karşılaştı. Maça tutuk başlayan Gülşen Değener, ilk seti 12-5, ikinci seti 12-9 ve üçüncü seti de 12-6 kaybederek dünya 3.'sü oldu. Milli sporcu Gülşen Değener, istediği maçı çıkaramadığını, ancak rakibinin da şanslı olduğunu söyleyerek, "Maalesef 3-0 mağlup oldum. Elimden geleni yaptım. Fakat rakibim ilk sette 3 tane şans sayısı aldı, arkasından da sayılar aldı. O şekilde ilk sette yapacağım çok az şey vardı. İkinci sette gelen pozisyonları iyi değerlendiremedim. Üçüncü sette de hakikaten yapacak bir şey yoktu. Çok üzgünüm, hem kendim adıma hem federasyon ve Türkiye adına. Artık daha çok çalışacağım. Ve bir dahaki sefere buraya şampiyonluk için daha güçlü geleceğim" diye konuştu.

Kendisinin zaten dünya 3.'sü olduğunu hatırlatan Gülşen Değener, "Şimdi Dünya üçüncülüğünde kaldım. Zaten dünya üçüncüsüydüm. Bu maça birkaç aydır ciddi anlamda çalışabildim. Ama aslında bu benim oyunum değildi. Şu ana kadar kötü oynayarak kazandım. Kısa mesafenin vermiş olduğu o korku defansa yönelik maçlar çıkarmama neden oldu. Ori Hida, gerçekten gücünü ispatladı ve bana şans vermedi" dedi.

Milli sporcu Gülşen Değener, Japon sporcu Ori Hida ile finalde karşılaşmış olsa sonucun farklı olabileceğini de söyleyerek, "Finalde karşılaşsaydık belki daha iyi olurdu. Daha güzel havaya girebilirdim belki. Ama kısmet. Yapacak bir şey yok. Böyle sonuçlandı, üzgünüm" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 16:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?