3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bayan çiftçiler yarıştı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 'Bayan Çiftçiler Yarışıyor' kapsamında Sivas'ın Suşehri ilçesinde Öznur Güleç ve Burcu Yücel isimli yarışmacılar birinci oldu.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda yapılan yarışmaya, Yeşilyayla gurubu, Çataloluk grubu, Esenyaka Gurubu, Güneyli gurubu ve Gökçeken grubu köylerinden yarışmacılar katıldı.

15 sorunun yarışmacılara yöneltildiği yarışmada, 110 puan alan Çataloluk Beldesi'nden Öznur Güleç ve Burcu Yücel birinci oldu.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Yücel Bedir, bayan yarışmacıların el birliği ile etkinliğe katıldığını söyledi. İlçe Tarım Müdürü Turgut Atay ise, bayanlara yönelik eğitimler verdiklerini kaydetti. Atay, "Yeşilyayla, Güneyli, Gökçekent, Esenyaka köyleri ve Çataloluk beldesindeki ziraat mühendisi ve veterinerlerin hayvan bakımı ve beslenmesi gibi konularda eğitimler verdi. Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen bu eğitim ve yayın çalışmalarının sonuçlarını görmek tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek için bilgi yarışması düzenledik" dedi.
Konuşmaların ardından yarışmacılara altın hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 18:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?