3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bayan hükümlülerden sergi

Sivas'ta Açık Cezaevi İnfaz Kurumu ve E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan bayan hükümlülerin yaptığı ürünlerin yer aldığı kermes açıldı.

Buriciye Medresesi'nde yer alan kermesin açılışına, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Veysel Çiftçi, İsmail Koşum, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Aklan, Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Sıdık Sami Koçak ve Kapalı Cezaevi Müdürü Güven Şakar ile davetliler katıldı.

Kermes açılışı sonrası Sivas Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nda kalan bayan hükümlülerin oluşturduğu folklor ekibi bir gösteri yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Sivas Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Sıdık Sami Koçak geleneksel hale gelen Açık Cezaevi İnfaz Kurumu ve E Tipi Kapalı Cezaevi'nin organize ettiği kermesin üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Cezaevi İnfaz Kurumları'nın birer eğitim kurumu olduğunu belirten Koçak, "Cezaevi İnfaz Kurumları birer eğitim kurumudur. Cezaevi İnfaz Kurumları'nda ceza her zaman ikinci planda olmuştur" dedi.

Sivas Açık Cezaevi İnfaz Kurumu ve E Tipi kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan 35 bayan hükümlünün yaptığı ürünler ve süs eşyaları yer aldığı kermes cuma gününe kadar ziyaretlere açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?