7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bayat Köyü'nde su gerginliği!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bayat köyündeki su kaynağının başka bölgede kullanılması amacıyla çalışma yapan ekiplerin köylülerce engellemek istenmesi üzerine gerginlik yaşandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bayat köyünde bulunan su kaynağının Sıcak Çermik Kaplıcaları ve Kalın beldesinin su ihtiyacını karşılamak için kullanılması amacıyla başlatılan sondaj çalışması kapsamında köye gelen ekipler, köylüler tarafından engellenmek istendi.

Ekiplere sondaj yapılması halinde su kaynaklarının azalacağı gerekçesiyle tepki gösteren köylüler, yola oturarak iş makinelerinin bölgeye girmesini önledi.

Gerginliğin artması üzerine duruma müdahale eden jandarma ekiplerinin, kalabalığı biber gazı sıkarak dağıttığı öğrenildi.

Yaşanan karmaşada darbe aldıkları ve biber gazından etkilendikleri belirtilen Ömer (85), Ayşe (35), Bilal (35), Halil (35) ve Zeliha Soyutek (13) ile Fadime Şahin (35), Yıldızeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu kişilerden Fadime Şahin ve Ömer Soyutek, Sivas Numune Hastanesine sevk edildi.

Öte yandan, olayın ardından jandarma ekiplerinin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

Bayat Köyü Muhtarı Cemal Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyden Kalın beldesine ve Sıcak Çermik Kaplıcaları'na su götürülmesi için sondaj çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Çalışmanın yapılması halinde kullandıkları su kaynağının biteceğine inandıklarını belirten Yağmur, kendi köylerinin yanı sıra Nevruz ve Menteşe köyleri açısından da önem taşıyan su kaynağındaki sondaj çalışmalarının durdurulması için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Gerginliğin yaşandığı sırada köyde olmadığını anlatan Yağmur, yetkililerden konuya bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?