7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bayram hazırlıkları sürüyor

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Kurban Bayramına kısa bir süre kala Sivas Belediyesi tarafından bayramda görev yapacak nöbetçi fırınlar ve kurban kesim yerleri belirlendi.

Sivas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların alışverişini rahat ve huzurlu bir ortamda yapmaları için Yenişehir mahallesi pazar alanında bulunan bayram pazarı ve ahırlar bölgesinde bulunan hayvan pazarında gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Sivas Belediyesi'nden yapılan açıklamada bayram öncesi alınan tedbirler için şunlar kaydedildi:

"Pazaryerlerinin alışverişe açık olduğu süre içerisinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek ve şikayetlere anında müdahale etmek için zabıta ekiplerimiz pazar yerlerinde görev yapacaklardır. Komisyonca alınan kararlar doğrultusunda Belediye Başkanlığı'nın yetki ve sorumluluk alanına giren hususlara riayet edilip edilmediği bayram süresince görevli zabıta ekiplerince denetlenecektir. Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen umuma açık kurban kesim yerleri ile vatandaşlarımız, kendi bahçelerinde sağlıklı ve hijyenik koşullara uymak kaydı ile kurbanlarını kesebileceklerdir. Kesim sonrasında ortaya çıkan atık maddeler, kurban sahiplerince usulüne uygun şekilde toplanarak, poşetlenecek ve çöp konteynırlarına bırakılacaktır. Atık maddeler, gelişigüzel bırakılarak çevre kirliliğine neden olunmayacak, kayıt dışı ve kontrolsüz hayvan kesimlerine izin verilmeyecektir"

Açıklamada komisyonca belirlenen kesim yerlerinde kasap olmayanların kesim yapamayacağı da vurgulanırken, cadde ve sokaklarda kesim yapılmayacağı belirtildi. Ayrıca kurallara uymayanlara cezai işlemlerin yapılacağı kaydedildi.

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 18:18:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 19:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?