4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Bayram hazırlıkları tamamlandı

Sivas'ın Suşehri İlçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerleri belirlendiği ve satışı yapılan kurban nakli için menşe belgelerinin zabıta tarafından verileceği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Argın, bayram hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bu yıl kurban satış yerlerini belirledik. Mezbahana yanında bulunan hayvan pazarı ve Sivas Caddesi Üzerindeki Fevzi Çakmak caddesinde kurban satışları başlamıştır. Satışları yapılan kurbanlıkların sağlık kontrolleri ve denetimleri zabıta müdürlüğümüz ve veteriner eşliğinde yapılmaktadır" dedi.

Ayrıca, Kurban satışlarını ilçe dışında yapmak isteyen vatandaşların yine Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek menşe belgelerini alıp ilçe dışında kurban satışlarını yapabileceklerini belirten argın, "Bu sistem sayesinde kurbanlıkların küpe ve aşı numaraları tespit edilip veteriner kontrolünde izinler verilmektedir. Ayrıca, kaçak hayvan geçişi de engellenmiş olmaktadır" dedi. Kurban kesimi için mezbaha neninde hazırlandığını belirten argın, "Belediyemiz mezbahanesi iç ve dış mekanında yapılan tadilat ve temizlik çalışmaları da tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız bayram günü hayvanlarını hijyenik şartlarda mezbahana de sıra alarak kurbanlarını kestirebilirler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?