3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP Genel Başkanı memleketinde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, son günlerdeki ekonomik dalgalanmaların sabit gelirlileri fazlasıyla etkilediğini belirterek, bu dalgalanmaların yeni krizlere neden olacağını söyledi. 

Bir haftalık Sivas programı kapsamında Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ile bir araya gelen Yazıcıoğlu, son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmaları eleştirdi. Bu türlü dalgalanmaların esnafı, çiftçiyi ve sabit maaşla çalışan kesimi etkilediğini belirten Yazıcıoğlu, dalgalanmalardan dolayı zarar eden bazı kesimlerin her zaman devlet tarafından zararlarının karşılandığını, hükümetlerin de zengin kesimin zararı için sürekli çare ürettiğini ileri sürdü. 

Sabit gelirlilerin yılbaşında aldığı zamların son dönemlerdeki dalgalanma ve faiz artışlarıyla eridiğini kaydeden Yazıcıoğlu, "Yılbaşında maaşlarına yansıyan zamdan daha fazlası bu dalgalanma ile geriye gitmiştir. Şu anda acilen ekonomik konseyin, toplanıp asgari ücreti yeniden belirlemesi lazım. Bu develüasyonda; işçinin, memurun ücretinden kaybedilenin ücretine yansıtılması lazım. Bu yapılmadığı takdirde, ciddi şekilde ekonomik krizle karşılaşabiliriz. Çünkü teşvik edildiği için ev ile araba kredisi aldı. Bunların faiz taksidini ödeyince alışıveriş yapamayacak. Esnaf da daha çok zarara gidecek. Bu da Türkiye'de tamamen dengelerin bozulmasına neden olacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 12:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?