3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP Genel Başkanı Topçu Sivas'ta

BBP GENEL BAŞKANI YAÇIN TOPÇU SİVAS'TA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Dağ kaçkınlarınıza verdiğiniz önemi büyük Türk milleti Muhsin Yazıcıoğlu'na da vermenizi bekliyor" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin il binasında yaptığı basın toplantısında helikopter kazası sonrası yaşanan süreç ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası yaşanan sürecin takipçisi olacaklarını belirten Topçu, "Sayın Başbakan, 7 aydır Keş Dağları'nda gömülü olan devletin itibarını, Muhsin Yazıcıoğlu hukuku ile kurtarın artık. Milletin geleceğini karartmayın artık. Buradan Meclis Başkanı'na sesleniyorum. 4 tane dağ kaçkını için hukuk zorlama yollarınızı bütün Türk milleti izledi. Muhsin Yazıcıoğlu senelerce TBMM'de temsil görmüş, büyük Türk milletinin gönlünde yer etmiş bir üyeydi. TBMM üyesi ve Kosova Dostluk Grubu Başkanı idi. Aynı zamanda şahadetine rağmen milletimizden 1 milyon oy almış bir partinin genel başkanıydı. Dağ kaçkınlarınıza verdiğiniz önemi büyük Türk milleti Muhsin Yazıcıoğlu'na da vermenizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Topçu, BBP kadrolarının hukuk içerisinde kalarak bu şehadet sürecinin neticesini Türk milletinin vicdanında toplu iğne başı kadar şüphe kalmayıncaya kadar takip edeceğini söyledi. Ermenistan ile imzalanan protokolle ilgili eleştirilerde de bulunan Topçu, "Açılımlar ABD'nin, Avrupa Birliği'nin (AB), İsrail'in, bölücü eşkıyanın dağdaki kadrosu, ovadaki yazarı, ortasındaki sözcüsüne göre dizayn ediliyor. BBP bu projenin farkındadır. Ermeni açılımı Rusya'nın, Azerbaycan'ın bağımsızlık gününden itibaren beklediği bir projeye hizmettir. Ermeni meselesini İsviçre gibi Ermeni yanlısı bir devlette görüşmemiz tamamen yanlıştır. Bu anlaşmada Türkiye Cumhuriyeti menfaatleri somut cümlelerle yazılmamış ve bir millet iki devlet olan Azeri kardeşlerimizin hak ve hukukları dikkate alınmamıştır. Ermenilerden Karabağ'dan çekiliyoruz diye bir cümle çıkmamasına rağmen bir protokol imzalamış bulunmaktayız. Bu anlaşma Meclis'ten (TBMM) de geçerse Azeri kardeşlerimizi Rusların eline teslim ediyor olacağız.

Azerbaycan devleti Ruslarla stratejik bir anlaşma imzalayacak ve Azeri enerji kaynakları tamamen Rusya'nın inisiyatifine kalacaktır. Avrupa'da doğalgazda tamamen Rusya'nın gözüne bakıyor durumuna gelecektir. Bundan Avrupa'nın da bir kazancı olmayacaktır. Buradan Rusya kazançlı çıkacaktır. ABD de burnumuzun dibinde bir üst kazanacaktır. Bu anlaşma Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türk İslam devletlerine zarar verecek bir anlaşmadır. BBP bu anlaşmanın Meclis'ten geçmemesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'ya karşı takınılan tavrı da eleştiren BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Davullarla zurnalarla dağdaki eşkıya karşılanır oldu. Eşkıya, Türk milletine sözcüleri vasıtasıyla ahkam keser duruma geldi. Burada 25 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutmuş eşkıyadan başka hiç kimsenin menfaati yoktur. Eşkıya davullarla zurnalarla dağdan inerken, Türk milletinin gözü yaşlıdır ve hükümete bu yaptığının hesabını sandık başında verecektir" şeklinde konuştu.

BBP GENEL BAŞKANI YAÇIN TOPÇU SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2009 Pazar 17:09:02
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 18:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?