3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP lideri Topçu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Atatürk'ten sonra bu tarafa sayın bakın ülkeyi yönetmeyen kalmadı. Her gelen problem bırakıp başka bir şey yapmadı. Problem bırakıp gitti. Haksızlık, işsizlik, yokluk, yoksulluk ve 25 yıldır bir terör belası. 4 tane itin hakkından gelemeyen acziyete düşmüş bir iktidar. Hepsi dizi dizi yaptılar bunları" dedi.

Sivas'ta partisinin verdiği iftar yemeğine katılan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu yaptığı konuşmasında daha önceki ve şimdiki iktidarı eleştirdi.

Türkiye'de demokrasi ve bireysel özgürlüklerle ilgili sıkıntının önceden beri var olduğunu ifade eden Topçu, "Bu bugünün meselesi değil ki. Bu bölücülüğü büyütmek isteyenlerin projesiydi. Asırlardır bunu beslediler. 12 Eylül cuntası geldi bir dönemin en idealist gençliğini ezmekle kalmadı aynı zamanda bu bölücülüğü ve PKK'yı suyun ötesindeki adamlardan aldığı emirler gereği büyütmenin zeminlerini de hazırladılar. Her iktidarın bunda payı var altını çizerek söylüyorum. Çekiçgüç'e evet diyenler bugün şehitlerimizin kanında veballeri var. Bu iktidar da buna tuz biber ekiyor" dedi.

Türkiye'deki bazı sorunların sivil anayasa ile çözüleceğini belirten BBP Genel Başkanı Topçu, "25 yıldır milletin bağrına ateş düşüren bu it takımını şöyle tekneden kazır gibi bir kazıyalım, temizleyelim. Ondan sonra oturalım demokrasinin önünü açalım. Bireysel özgürlükleri artıralım. Bunun yeri neresi TBMM. TBMM'de birbirinize hakaret edeceğinize oturun yapamadığınız bir işi şimdi kafa kafaya verin. Milletin size yetkiyi verdi. Yapın yaparken ne yapın devleti ebet milleti esas önce insan diyerek bir sivil anayasa yapın. Partiler kanununu, seçim kanununu değiştirin. Artık bizim bağımsız bir yargımız olsun. Dokunulmazlıkları kürsüyle sınırlandırın" diye konuştu.

İdamın kaldırılmasıyla ilgili konuşan Yalçın Topçu, "Elin adamı iğne ile adam öldürürken hangi mantık hangi akılla sen şu kadar uğursuz, katil ve hain arken idamı İngilizce metin üzerinden kaldırdın da rafa koydun. Biz onu geri getireceğiz. Avrupa Birliği'ne hayır diyeceğiz. Türk-İslam birliğine evet diyeceğiz. İdamı da eşkıya için, uğursuz için geri getireceğiz. O zaman görün bakalım öyle ininden ikide bir çıkıp millete parmak sallayabiliyor musun. Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının iktidarında öyle çıkıp kamyonların üzerinde ayna mısın lamba mısın nesin parmak gösterebiliyor musun. O parmağı kırmaz mıyız" şeklinde konuştu.

Başbakan'ın demokratik açılımla ilgili yaklaşımlarına eleştirilerde bulunan Topçu, "Bunlar hukuk kanun nizam tanımıyor. Bunu karşısında sus pus olmuş bir kesim var. Demokratik açılıma evet 24 saat diyorum. Elin adamının mecliste milletvekili çok ya. Erzurumlu gelin gibi sabah kalktı ağzını bir açtı her şey ona. Bunları diyen benim. Ardahan'da ben dedim. Bir gece de ne oldu ki hemen eline sıktın. Şu eş başkanı olduğun milletvekilleri bari milletin gözünün önünde yapmasınlar. Sabah kalktı malum partinin genel başkanını huzuruna çağırdı. Dedi ki sizin askerlik şubelerini meşrulaştıracağım. Ben şimdi buna nasıl yerli milli proje diyeyim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?