3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP lideri Topçu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, helikopter kazası ile ilgili tüm gelişmeleri en ince ayrıntısına kadar incelediklerini belirterek, "Mahşeri vicdanda toplu iğne başı kadar şüphe kalmayana kadar bu dosya kapanmayacak" dedi.

BBP'li belediye başkanlarını tebrik etmek ve helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etmek için dün Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MYK üyeleriyle birlikte bugün BBP'li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Doğan Ürgüp ile bir süre sohbet eden Topçu, daha sonra parti binasına geçerek bir basın toplantısı düzenledi. Sivas halkının değerlerine sahip çıktığını ifade eden Topçu, parti olarak kent için her şeyi yapacaklarını söyledi. Topçu, "Sivas, bağrından çıkardığı bir evladının geride bıraktığı hatıralarına sahip çıktı. Hepsine çok teşekkür ederim" dedi.

DTP'YE ÜSTÜ KAPALI TEPKİ

Üstü kapalı olarak DTP'yi de eleştiren Yalçın Topçu, "Söyledikleri gibi Türkiye'nin partisi olmayı başarmış olsaydılar, Türkiye çok şey kazanırdı. Anadolu insanı çok şey kazanırdı. Türk milletini ve devletini aşağı yukarı 25 yıldır yasa boğan, ekonomik çöküntüye uğratan, marjinal dış güdümlü, dış güçlerin paçavra olarak kullandığı bir eşkıya sürüsünün sözcülüğünü ve öncülüğünü yapmaktan bir türlü kurtaramadılar kendilerini. Bu vesile ile buradan seslenmek istiyorum: Ülkemizin barışa, huzura ve sevgiye ihtiyacı var. Bin 500 yıldır Anadolu kazanında bir olmuş insanları ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Çünkü Anadolu coğrafyasında yaşayan insanlar daha dün gibi Selehattin Eyyübi'nin ordusuyla beraberdiler, daha dün gibi Alparslan'ın ordusuyla beraberdiler, daha dün gibi Mustafa Kemal ile Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da beraberdiler. Bu milletin kanı kanına, canı canına karıştı. Neticede biz yumurta ikizi kardeş olduk. Onun için bunu ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu kınıyorum, tekrar
herkesi akla davet ediyorum. Barış ve huzur hepimizin işi olmalıdır" dedi.

Helikopter kazası sırasında yaşanan haber kirliliği hakkında da açıklamalarda bulunan Topçu, kaza ile ilgili arkadaşlarını görevlendirdiğini kaydetti. 15 maddelik bir deklarasyonu kamuoyuyla da paylaştıklarını hatırlatan Topçu, "Arama kurtarma esnasında yapılan çalışmalarda eksiklik ve aksamalar ne ise bunları kamuoyuyla paylaştılar, bunların takipçisi olacağız. Zaten Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bu konu ile alakalı araştırma komisyonu kurdu. Bu komisyonla da görüşmelerimiz var. Sağ olsunlar, çeşitli partilerin milletvekilleri vicdanın şüphe duyduğu konuları soru önergeleriyle meclis gündemine getiriyor. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Neticede şudur, bir şeyin üzerine maksat yüklemek ve o maksadı anlamlarla giydirmek bizim işimiz olmamalıdır. Bu çerçevede hareket etmemiz gerekir. Sorumluluklarımızı biliyoruz ama mahşeri vicdanın, 'Acaba mı?' dediklerinin üzerine de gitmek gibi bir görevimiz var" şeklinde konuştu.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarının ailelerinin hak ve hukukunu korumak için avukat görevlendireceklerini ifade eden Topçu, doğru habere ulaşma yolunun bulunması gerektiğini kaydetti. Topçu, "Doğru habere ulaşmak için, o doğruluğu, o işte etkin ve yetkin kişilerle konuşmalıyız. ELT cihazında benim gibi adını bile bilmeyenler de 72 bin ahkam çıkartmamalıdır. Otopsi raporunu da yorumlamak herkesin görevi değildir" ifadelerini kullandı.

"EMANETİ TESLİM ALMA KURULTAYI"

Yaşanan süreci Türk'ün töresi, İslam'ın ahlakı ve siyasi parti kanununun işleyişine göre yürüteceklerini belirten Topçu, "Parti içi demokrasiyi mutfağımızda yaşayacağız. Türk milletini siyasette yönetmeye talip olan BBP, kurultay vesilesiyle toplum önünde bir çekişme, itişme görüntüsü vermeyecektir. Bizler millete hizmet, vatana hizmet için varız. Mutfağımızda bunu enine boyuna tartışıp neticede bir aday bulup milletin önüne sunacağız. Şu anda resmi bir başvuru yoktur. Olduğu zaman da kamuoyu ile paylaşacağız. Bu kurultayın adı, 'emaneti teslim alma' kurultayıdır. Genel başkanımızın emanetini alan da edeple hareket edecektir" dedi.

Sivaslıların geçtiğimiz günlerde kentte bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a söylediği, 'Sizi BBP'nin başında görmek istiyoruz' sözlerinin sorulması üzerine Topçu, "Celalettin Bey, Sivas'ın yetiştirdiği önemli bir bürokrat. Zaten BBP, milletin vicdanına aykırı düşünemez. Sivaslılara teşekkür ediyorum. O değeri bizim teşkilatımızla birleştirmelerinden gerçekten memnun oldum" ifadelerini kaydetti.

"ANTEN KIRILSA BİLE SİNYAL VERİR"

Altta bulunanların yukarıdaki bilgilere ulaşmasının biraz zor olduğunu da ifade eden Topçu, "Kaza yerinin tespiti zaten Bandırma'daki Deniz Kuvvetleri tarafından yapıldı. ELT cihazının sinyal vermemesi gibi bilgilerin, ulaşılmadan söylenen sözler olduğu kanaatini taşıyorum. Neticede sivil havacılığın kırım raporunda da antenin kırılmasından dolayı sinyal verilmediği söylenmişti. Bizim Almanya'dan getirdiğimiz ekip de anten kırılsa bile sinyal verdiğini tespit etti. Halk arasında, 'Kanlı Çukur' diye tabir edilen yerin koordinatları Bandırma'dan bildirilince Genelkurmay Başkanlığı 20 ile 30 kilometrelik bölgeyi tespit etti" açıklamasını yaptı.

"TOPLU İĞNE BAŞI KADAR ŞÜPHE KALMAYANA KADAR BU DOSYA KAPANMAYACAKTIR"

Mahşeri vicdanda toplu iğne başı kadar şüphe kalmayana kadar bu dosyanın kapanmayacağını ifade eden Topçu, "Kaza olduğu andan itibaren bir bilgi kirliliği oldu. AA'nın bir haberine dayanarak biz de parti genel merkezinde açıklamalar yaptık. Neticede baktık ki kazanın vuku bulduğu yerin daha tespiti yapılamamış. Biz önce can demeyiz, canan deriz. Genel Başkanımız sağ olsaydı bu hadiseler karşısında nasıl bir tavır, durum takınırsa biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim bakışımız budur. Asla, kan kussam da kızılcık şerbeti derim. Devleti ve devletin başındakileri töhmet altında bırakmam, bu benim işim değil zaten. Ama bununla alakalı inceleme ve arairum. Neticede şudur, bir şeyinştırmalarda tabii ki yapılıyor ve yapılmakta. Evet süreç hangi haber kaynağına dayanılarak yavaşlatıldı, bunun üzerine gidilmesi lazım. Burada sadece siyasetin ağzı ile değil, devletin yönetim erkini elinde tutanların da kendi iç dizaynları çerçevesinde gerekeni yapacaklardır kanaatindeyim" dedi.

Kazada hayatını kaybedenleri bulanların köylüler değil, partililer olduğunu da ifade eden Topçu, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri de değerlendirdi. Topçu, "Ermenistan diasporası ve Taşnakları öteden beri akla hayale uymayan isteklerinden vazgeçmelidirler. Türkiye toprakları üzerindeki hak iddialarında vazgeçmelidirler. Sözde soykırımdan vazgeçmelidirler. Azerbaycan topraklarını uluslararası kamuoyu önünde işgal ettiler. Hocalı'da yaptıkları soykırım, 21. yüzyılda dünyanın gözü önünde tümçıplaklığı ile duruyor. Ermenistan Azerbaycan ile masaya oturmadıkça, işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe, Hocalı Katliamı'na bir tazminat ödemedikçe ve dünya kamuoyu önünde özür dilemedikçe, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti asla Ermenistan ile ilişkileri iyileştirme gibi bir sürece girmemelidir" ifadelerini kullandı.

Topçu ve beraberindekiler, daha sonra Akıncılar ve Şarkışla ilçesine geçti. Burada da belediye başkanlarını ziyaret edecek olan heyet, daha sonra Ankara'ya gidecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:50:40
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 17:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?