6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

BBP lideri Yazıcıoğlu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirerek, "Bu, birbirlerinin şerefini kurtarma veya şerefsizliğini ispat etme düellosudur" dedi.

Memleketi Sivas'a gelen Muhsin Yazıcığolu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de bazı sorunların bilinçli olarak çıkarıldığını iddia etti. Temmuz seçimlerinden bu yana Türkiye'de 3 sorunun gündeme geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Türkiye, kendi sorunlarını kendi elleriyle artıran bir ülke. Temmuz seçiminden bu tarafa Türkiye'nin 3 tane sorunu gündeme geldi. Parti kapatma davası, Ergenekon davası ve Deniz Feneri davası. Şimdi de düello davası girdi. Başka hiçbir şey yok. Ve bunun etrafında Türkiye yattı, kalktı, gürültü, patırtı hep bununla meşgulüz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında yapacağı tartışmayı da eleştiren Yazıcıoğlu, "Şimdi düello yapacaklarmış. Neyin düellosunu yapacaklar? Birbirlerinin şerefini kurtarma ya da birbirlerinin şerefsizliğini ispat etme düellosu. Halbuki milletin beklediği, iktidarla muhalefetin fındık, buğday, çeltik üreticisinin sorunlarıyla ilgili düello yapması. Şu ana kadar fındık, buğday, çeltik, köylünün, işçinin durumu ile ilgili, şehit ve gazinin durumu ile ilgili bir düello yaptıklarını görmedik" ifadelerini kullandı.

"Ergenekon davasındaki tahliyeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Yazıcıoğlu, "Ergenekon davası magazinleştiriliyor. Birbirine benzemez, birbiriyle ilişkisi olmayan birtakım insanlar bir araya getiriliyor. Merakla bekliyor ve takip ediyoruz. Pembe dizilere döndü. Arkası yarınlara döndü. Niye beklenir, niye önceden alınmaz bunu anlayamıyorum. Ama diyoruz ki kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz. Kimse rütbesinden, makamından, mevkisinden, şöhretinden, servetinden dolayı suçuna rağmen korunamaz. Hukuk devleti kuralları içerisinde kim ne yapmışsa peşine düşülür. Bunlar yapılırken de kimsenin kişilik hakları zedelenmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?