6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

BBP lideri Yazıcıoğlu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Ergenekon operasyonlarının ülkeyi siyasi belirsizliğe ittiğini söyledi.

Bazı etkinliklere katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen Muhsin Yazıcıoğlu, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Ülke gündemini değerlendiren Yazıcıoğlu, iktidarın yanlış politikalarıyla ülkenin farklı mercilere itildiğini öne sürdü. Yazıcıoğlu, "Yargısı yürütme üzerinde, yürütme yargının üzerinde ve hepsi birden yasama üzerinde baskı oluşturmak suretiyle Türkiye'nin 'kimin eli kimin cebinde belli olmayan' bir ülke haline gelmesine sebep olmuşlardır. Bugün ülkemizde kuvvetler arasındaki güvensizlik, kurumlar arası irtibatsızlık ve diyalogsuzluk dolayısıyla devlet erkleri arasında gittikçe güven bunalımı oluşmaktadır. Bu güven bunalımı giderek ekonomiyi ve ülkenin istikrarını etkilemektedir" dedi.

Ergenekon operasyonlarının da ülkeye zarar verdiğini ileri süren Yazıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son günlerde Ergenekon adı ile kamuoyuna intikal eden operasyonlar ve iktidar partisi hakkındaki kapatma davası, bir siyasi belirsizlik, bir siyasi gerilim meydana getiriyor. Bunun için önümüzdeki süreci derleyip toparlayacak, güven veren bir siyasi partiye ihtiyaç var. Bunu görmüş olanlar, son zamanlarda yine BBP'ye saldırıya geçti. Ne zaman BBP bir atak yapsa, toparlansa onların hesapları bozuluyor. Hesaplarının bozulacağını anladıklarında derhal BBP'ye ve Muhsin Yazıcıoğlu'na saldırıya geçiyorlar, iftiraya kalkışıyorlar. İşte son günlerde yine devam etmekte olan bir mahkeme (Hrant Dink davası) üzerinden BBP'yi gündeme taşıyarak bizi bir yere çekmeye veya itmeye gayret etme noktasına geldiler. Unutulmasın ki birçok provokasyonları atlatmış, birçok tezgahları zamanında sezerek bozmuş tecrübeli bir siyasetçi olarak bu tezgahları da bu oyunları da bu provokasyonları da bozacağız. Bunu asla başaramayacaklar."

Muhsin Yazıcıoğlu, Abdüllatif Şener'in AK Parti'den istifa ederek yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarıyla ilgili soruya ise eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkük'ün söylediği bir atasözüyle cevap verdi. Yazıcıoğlu, "Eski Genel Kurmay Başkanı dedi ki, 'Kasaptaki ete soğan doğramam'. Şimdi o hesap, ne yapacaklarına bakacağız. Neticede herkesin siyasi parti kurma hakkı var. Çok siyasi parti kurulmuş zaten şimdiye kadar. Yine kurabilirler. Kiminle, nasıl, hangi programla, ne şekilde yapacaklar, onu bekleyip göreceğiz" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı basın açıklamasının ardından Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Avşar köyünde yapılacak olan şenliklere katılmak üzere parti binasından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 18:00:22
Güncelleme :12 Temmuz 2008 Cumartesi 18:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?