3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP lideri Yazıcıoğlu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Mart yerel seçimlerde baraj sıkıntısının olmadığını ve her yerin kendi adına seçime katılacağını belirterek, “BBP'yi vadinin birinci partisi yapacağız” dedi.

Akıncılar İlçesi'nde yaptığı incelemelerin ardından Suşehri İlçesi'ne gelen BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, bir düğün salonunda vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan seçimleri gevşetmeyeceklerini belirten Yazıcıoğlu, "İşi sıkı tutacağız. Suşehri Belediyesi'ni ve Akıncılar Belediyesi'ni, İl Genel Meclis Seçimleri'nde, BBP'yi vadinin birinci partisi yapacağız. Bu seçimlerde baraj sorunu yoktur. Her yer kendi adına girecektir” diye konuştu.

"KÜRTLER KARDEŞİMİZ, PKK İSE DÜŞMANIMIZ"

PKK’yı destekleyen ülkeleri sert bir şekilde eleştiren Yazıcıoğlu, “Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımızdır. Yıllardır bu topraklarda, askerimiz ve polisimiz şehit oldu. PKK'yı bizim düşmanımız olarak görmeyen bazı ülkeler var. Bizler bu toprakları kanımızla, canımızla aldık. Bunu böyle bilsinler. Hepimiz bu topraklarda kardeşiz. 'Osmanlı, Ermenilere karşı soykırım yapmış' diyorlar. Bazı ülkeler böyle diyor ve 'özür dileyin' diyorlar. Ben özür dilemiyorum. Özür dilemesi gereken varsa, geçmişteki ermeni çetelerini kuranların şuan özür dilemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ YANINDAYIM"

Yazıcıoğlu, konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:
“Sonuna kadar Demokrasinin, insan haklarının yanındayım. Kim gelirse gelsin. Kim çıkarsa çıksın. O sandıkta bitmelidir. Askeri cuntalarla düşürülmesine her zaman karşıyım. Refah-Yol hükümetini ben kurdurdum. 8 milletvekili ile çok tehditler aldım. Bu yüzden ben siyasetçiyim. Ben bu siyaseti köşelerde yapmadım. Ben maaş alarak değil, zindanlarda ödeyerek buralara geldim. Kimseye cunta yaptırmam. Darbe yaptırmam"

Sivas’tan hain çıkmayacağını ve bu kentte kahramanların bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, “Cumhuriyetin temelinin atıldığı yerden kesinlikle hain değil, Abdulkerim Kırca’lar gibi kahramanlar çıkar" ifadelerini kullandı.

Partisinin Suşehri Belediye Başkan Adayı Sedat Sel ise yaptığı konuşmada, Suşehri’nin çöküntü içerisinde olduğunu belirterek, seçimlerde iddialı olduklarını söyledi.

Büyük Birlik partisi Suşehri İlçe Başkanı Nuh Genç'in de açıklamalarda bulunduğu toplantıya, çok sayıda parti üyesi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:15:08
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 16:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim çelik IP: 78.163.126.xxx Tarih : 24.01.2009 13:27:55

sayın muhsin yazıcığlu yıllardır kelkit vadisi derneklerine festivallerine her türlü katkıda bulunmuştur bu defa katkı sırası vadi halkındadır seçimlerde BBP ye bir armağan verilmesi gerekmektedir..