3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP'den "iki devlet, tek millet" broşürü

BBP SİVAS İL TEŞKİLATI'NDAN

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, ''Türkiye Azerbaycan dostluğu her şeyin üstündedir ve Ermeni tezlerine kurban edilmemelidir'' dedi.

BBP Sivas İl Başkanı Haral, il teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Zürih'te Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolün yanlış olduğunu öne sürdü. İsviçre gibi Ermeni tezlerini birebir kabul eden bir ülkede protokol imzalanmasının siyasi hata olduğunu savunan Haral, ''Protokol metninin aslı incelendiğinde de görülecektir ki, bu protokol ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir kazanımı olmamıştır'' diye konuştu.

Ermenistan'ın Azerbaycan ile arasındaki sorunların ve özellikle Karabağ sorununun çözüm bulmadığını ifade eden Haral, "Azerbaycanlı milletvekilleri genel merkezimizi ziyareti sırasında zikrettiği "Biz Azerbaycan olarak PKK ile protokol yapsak Türkiye Cumhuriyeti'nin hoşuna gider miydi" suali haklı olarak canımızı çok acıtmıştır. Azerbaycanlı milletvekillerinin bu tepkilerini haklı gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Azerbaycan halkının ve meclisinin yapılan bu protokole bakış açısı budur? Bu protokol Türk birliğine vurulmuş en büyük darbedir. Protokol aceleye getirilmiştir. İmzalanan protokolle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki hassasiyet gözetilmemiş ve durum daha da ileri götürülerek Türkiye-Ermenistan maçına Azerbaycan bayraklarının alınmamasına ve hatta stada getirilen bayrakların toplattırılmasına kadar gitmiş ve bu durum Azerbaycanlı kardeşlerimizin üzülmesine sebep olmuştur' diye konuştu.

Türk milletinin ne bu protokole, ne de Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayraklarının toplattırılmasına onay verdiğini savunan Zeki Haral, ''Biz bugün Büyük Birlik Partisi Sivas İl Teşkilatı olarak Azerbaycan bayrağına yapılan muameleye tepki olarak hazırlattığımız üç bin adet Türkiye-Azerbaycan bayraklarını işyeri, konut ve araç camlarına asılmasını sağlayarak, Azerbaycan ile tarihin derinliklerinden gelen milli ve dini beraberliklerimizin, ortak değerlerimiz olduğunu hatırlatıyor ve "İki Devlet, Tek Milletiz. Bu ruhu öldüremezsiniz" diyoruz. Türkiye Azerbaycan dostluğu her şeyin üstündedir ve Ermeni tezlerine kurban edilmemelidir'' şeklinde konuştu.

BBP Sivas İl Başkanı Zeki Haral, basın toplantısının ardından başlattıkları kampanya kapsamında hazırlattıkları ve üzerlerinde Türkiye ile Azerbaycan bayraklarının bulunduğu afişleri işyerlerine dağıttı.

BBP SİVAS İL TEŞKİLATI'NDAN
BBP SİVAS İL TEŞKİLATI'NDAN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 18:11:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 09:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?