6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

BBP'den 8 Mart mesajı

BBP KADIN KOLLARINDAN 8 MART MESAJI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Semanur Hasbek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

BBP Sivas İl Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Hasbek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Kadına sadece 8 Mart ile sınırlı değil, yılın her günü gereken değerin verilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Türk Kadını tarihin en eski çağlarından günümüze kadar toplumsal hayatın, millet ve devlet yapısının merkezinde yer almış, her dönemde fedakarlığın en yücesini yapmıştır" dedi.

Türkiye'de kadınların hala daha çeşitli sorunlar ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Hasbek, "Bu sorunların başlıca nedeni çareyi gayri milli reçetelerde aramamızdandır. Bu nedenledir ki kız çocuklarının okutulmamasından, töre cinayetlerinin devam etmesine ve iş yaşamında kadın istihdamının engellenmesine kadar pek çok olumsuzlukların ve ön yargıların önüne geçilememiştir" diye konuştu.

Kadının milletlerin kültür akıcısı olduğunu ifade eden Hasbek, "Aynı zamanda sevgi ve şefkat kaynağıdır. Her güzelliğin arkasında, her büyüklüğün ve yüceliğin arkasında hep kadının asil çehresi görünmektedir. Unutmayalım ki toprağa can veren su gibi dünyaya da biz can veriyoruz. Bir mucizenin, bir canlı dünyaya getirmenin tanıklarıyız biz. Çocuklarımız ve ailelerimiz bizimle var. Biz geleceğiz, umuduz ve mutluluğuz. Geride yada ileride değil, sizlerin yanında anlamlıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:59:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 15:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?