6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

BBP'den Nevruz açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Gezici, Nevruz'un Türk bayramı olduğunu belirterek, "Nevruz'u terör ve nefretle ifade edenleri kınıyorum" dedi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Gezici, Nevruz Bayramı'nın diğer bir adının Ergenekon olduğunu, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kutlandığını ve günümüze kadar devam eden önemli geleneklerden olduğunu söyledi.

Nevruz'u başka amaçlara alet edenleri eleştiren Gezici, "Nevruz barış, sevgi, mutluluk ve paylaşımın adıdır. Varlık sebebini kan, gözyaşı, nefret ve terörle ifade edenlerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir tezat olarak görüyor ve şiddetle kınıyorum. Ergenekon sembolik olsa da bizim için kurtuluştur, Nevruz ise mevsimlerin en güzeli olan baharın başlangıcıdır. Her ikisi de milli ve meşru geleneğimizdir" dedi.

Açıklamasında Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinliklerine de değinen Gezici, yarın yapılacak olan etkinlikte Çanakkale ruhunun tekrar canlanacağını belirtti. Gezici, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da katılacağı etkinliğe herkesi davet etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?