6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

BBP'li Haral'dan yasaya tepki

BBP'Lİ HARAL'DAN TAM GÜN YASASINA TEPKİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan 'Tam Gün Yasası' ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

BBP Sivas İl Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konu ile ilgili olarak bir konuşma yapan Haral, Tam Gün Yasası kapsamında Sivas'tan bir hizmetin daha koparılacağını belirterek, "Kızılay Tıp Merkezi Sağlık Bakanlığı'na devredilecektir. Bu kanun kapsamında, 21 adet tıp merkezi ve 1 hastane Sağlık Bakanlığı'na devredilirken, 5 adet tıp merkezi ve 2 adet hastane ise yine Kızılay tarafından işletilmesi değerlendirmeye alınmıştır" dedi.

21 adet tıp merkezinin bir şekilde kapatılacağı ve 7 tanesinin ise açık bırakılacağını ifade eden Haral, "Kapatılacaklar arasında zarar etmeyen Sivas Kızılay Tıp Merkezi'de vardır. Günlük 650 civarında hastaya hizmet veren altyapısı olan ve Sivas'ta ki diğer sağlık kuruluşlarının yükünü hafifleten bu kuruma şehrimizin ihtiyacı vardır. Burası kesinlikle Sivaslılara hizmet etmeye devam etmelidir. İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek olan bu tıp merkezinin Numune Hastanesi'ne bağlı olarak hizmete devam etmesi sağlanmalıdır" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 13:24:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 13:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?