2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Bebeğin zor anları

Sivas’ta arabada yalnız bırakılan çocuk, oynaması için verilen kumanda ile kapıları kilitleyince sıcaktan ölüm tehlikesi atlattı

Yıldızeli ilçesinde polis memuru olarak görev yapan Hikmet Aksu eşi Leyla Aksu ve 1 yaşındaki oğlu Berat Aksu’yu alarak alışveriş için Sivas’a gitti.

58 YE 610 plakalı otomobilini eski belediye sokakta bulunan otoparka bırakan Aksu, küçük oğlu Berat’ı arka koltukta bulunan çocuk koltuğuna bırakarak eşi ile birlikte alışverişe gitti. İddiaya göre Aksu, giderken de otomobilin içindeki çocuğa kontak anahtarını oynaması için bıraktı.

Küçük Berat’ın kumandaya basarak kapıları kilitlemesi sonucu Hikmet Aksu, döndüğünde otomobilin kapısını açamadı. Bunun üzerine çevrede bulunanlarla yaklaşık 30 dakika kapıyı açmaya çalışan Hikmet Aksu, başarısız olunca olay yerine çilingir çağırdı.

Gelen çilingir, araç içinde sıcak hava nedeniyle ter içinde kalan küçük Berat’ı kapıyı açarak kurtardı. Aşırı sıcak nedeniyle zor anlar yaşayan küçük çocuğun yüzünü annesi Leyla Aksu su ile yıkayarak serinletmeye çalıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 13:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?