7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bel ağrısından bir günde kurtuldu

Sivas'ın Gemerek ilçesi Yeniçubuk köyünde yaşamını çobanlık yaparak kazanan Osman Çelik, 10 yıldır çektiği bel ağrısından bir günde kurtuldu.

Doktora gitmekten ve yapılacak ameliyattan sonra felç kalmaktan korkan Osman Çelik, 10 yıldır bel ağrısı çekiyordu. Sol bacağına inen felç sonucu Kayseri Tekden Hastanesi'ne başvuran Osman Çelik, Beyin Cerrahı Cüneyt Göçmez tarafından muayene edildikten sonra acil ameliyata alındı.

Başarılı bir operasyon geçiren Çelik'in, ameliyattan hemen sonra yüzde 90 iyileşme gösterdiği belirtildi. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Osman Çelik, 5 çocuğu olduğunu ve ameliyattan korktuğunu belirterek, "Ameliyat sonrası felç kalırsam kim bakar çocuklarıma diye sağlığımı ihmal ettim. En son, sol bacağıma felç gelince doktora gitmeye karar verdim. Tekden Hastanesi'nin iyi operasyonlar yaptığını da duymuştum ve ameliyat olmaya karar verdim" dedi.

Beyin Cerrahı Cüneyt Göçmez ise Osman Çelik'in sol ayağında kuvvet kaybı, yürüyememe ve sol bacağında şiddetli ağrı şikayetleriyle hastanelerine başvurduğunu söyledi. Göçmez, "Osman Çelik, yaklaşık 10 yıldır bel ağrıları çektiğini ve son 2 haftadır da sol bacağını hiç kaldıramadığını söyledi.

Normalde düşük ayak dediğimiz hadiseden sonra ilk 24 saat sonra hastanın acil ameliyat olması gerekir. Ancak hastamız bize 10 günlük gecikme ile geldi. Biz yine de başarılı bir ameliyatla 10 günlük felci düzelttik. Ameliyattan bir saat sonra yaptığımız muayenede ayağının düzeldiğini gördük. Ameliyatın ikinci gününde de hastamızda tamamen düzelme oldu" dedi.

Osman Çelik'i örnek göstererek halka çağrıda da bulunan Göçmez, "Hastalar ameliyattan korkmamalıdır. Artık ileri teknoloji ile yapılan ameliyatlardan sonra felç kalma, 2-3 ay yatma veya alçıya alma gibi durumlar kalmadı. Bir de bu hastalar ameliyat olmakta ne kadar gecikirlerse tedavisi de o kadar güç olmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal kara IP: 78.167.171.xxx Tarih : 22.09.2008 22:16:55

geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin.