6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bel-Kent üyelerinin tapu mutluluğu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kurulan Bel-Kent Yapı Kooperatifi üyeleri, yönetim tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tapularını aldı.

Açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Yavuz Özay, 2000 yılında çoğunluğunun belediye personelinin oluşturduğu 38 üyeden oluşan Bel-Kent Yapı Kooperatifi’ni kurduklarını söyledi.

Artan inşaat maliyetleri ve bazı üyelerin maddi imkansızlıkları nedeniyle, 2000 yılında alınan 127 bin metrekare arsa üzerine ev yapımına başlayamadıklarını belirten Özay, kooperatif yönetimi olarak karar aldıklarını ve üyelerin arsa tapularını verdiklerini söyledi.

Özay, "Çoğunluğu belediye personelinden oluşan üyelerle 2000 yılında bir kooperatif kurduk. Fakat, artan inşaat maliyetleri ve bazı üyelerimizin aylık taksitleri ödememesinden kaynaklanan bir takım sıkıntılar çekmeye başladık. O günden bu güne kadar, Sivas Caddesi üzerinde alınan arsada ev yapımına başlayamadık. Bizde, kooperatif yönetimi olarak bu yıl bir karar aldık ve üyelerin arsa tapularını vermek için bir çalışma başlattık. Yapılan ifraz çalışması sonunda, her üyemizin hissesi oranında 500 metrekareden oluşan 4 adet tapu vermeye başladık. Bu konu hem bizleri, hem de üyelerimizi sevindirdi" dedi.

Özay, tapu dağıtımı bittikten sonra kooperatifin feshedileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 22:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?