2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Bel-Su ortaklarını arıyor

BEL-SU ORTAKLARINI ARIYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kurulmuş olan Bel-Su Tarım ve Hayvancılık Temizlik Turizm Taşımacılık İnşaat Taahhüt Enerji Gıda Madencilik Teknoloji Geliştirme İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nden (BELSU-AŞ) Suşehri Belediyesi'ne getirilen sermayeyle birlikte bedelsiz hibe şeklinde devir teklifi, meclis kararıyla kabul edilerek bedelsiz hisse devir almaya karar verildiği bildirildi.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen Suşehri Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi'nin olağanüstü kurulu toplantısına Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğretici, Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, İl Genel Meclis Üyesi Özcan Özbek ve muhtarlar katıldı. Suşehri Belediyesi'nin ortak olacağı BEL-SU AŞ'ye Suşehri Köylere Hizmet Götürme birliğine, çevre ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarına bedelsiz hibe yoluyla ortaklık teklifi yapıldığı bildirildi. Şirketin amacı hakkında bilgi veren Suşehri Belediye yetkilisi Yakut Duran şirketlerin AB projelerinden yararlanabileceğini ve daha ucuz maliyetle iş yaptırabileceklerini söyleyerek, "Şirket Avrupa Birliği projelerinden yararlanabilecek, üye olan köylere hizmet götürme birliği, sivil toplum kuruluşları veya çevre ilçe belediyeleri bu şirkete daha ucuz maliyetlerle iş yaptırabilecek. Hibe projelerinde ilçemizdeki insanlar istihdam edilerek iş sahibi olabilecek. Şirketin yüzde 90'ı belediyeye hibe yoluyla bedelsiz sermaye devir olacak. Diğer yüzde 10'u bedelsiz hibe yoluyla teklif götürdüğümüz kuruluşlardan ortaklığı kabul edenlere pay edilecek" dedi.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir yaptığı açıklamada belediyenin yanında olduklarını gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, "Belediyemiz çalışma yapıyor, biz üye olmakta kararsızız ama şu bir gerçek ki belediyemizin çalışmalarına katılarak 'Evet başkanım sizin yanınızdayız' demeliyiz. Temsili bir oranla belediyemizin yanında olduğumuzu desteklediğimizi belirtmeliyiz. Bu çalışma belediyenin yürüttüğü bir çalışma. Biz sadece yanlarında olduğumuz imajını vermeliyiz. Belediye bizim belediyemiz manevi desteklerimizi göstererek her zaman yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz" dedi.

Köylere hizmet götürme birliği oy çoğunluğu ile toplantıda alınan kararla yüzde 2 bedelsiz hibe yoluyla BEL-SU AŞ'ye ortak olma kararı verildi. Ayrıca toplantı sonrası köylere hizmet götürme birliği tarafından Suşehri'ne bağlı köylerin hizmetinde kullanılmak üzere bir adet kepçe ve bir adet kamyon alımı için yapılan girişimlerin biran önce bitirilmesi konusunda muhtarlara yeniden tebliğ yapıldı. Toplantıda bazı muhtarlar köylerinin alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere alınması planlanan kepçe ve kamyon alımının gecikmesinde bazı muhtarların yardımcı olmamalarına sitem etti.

BEL-SU ORTAKLARINI ARIYOR
BEL-SU ORTAKLARINI ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 17:16:05
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?