7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Belediye Başkanı'nı protesto

Sivas'ta kent merkezinde faaliyet gösteren ahırlar ve kesimhanelerinin şehir dışına çıkarılmadığını ileri süren Mustafa Kürçer isimli besici, belediye başkanını protesto etmek için ailesi ve çocuklarıyla belediye binası önünde eylem yaptı. Üzerine benzin dökerek kendini yakacağını söyleyen Kürçer'i Gelirler Müdürü ikna etti.

Edinilen bilgiye göre, Sivas Belediyesi'nin ahırlar ve et kesimhanelerinin havaalanı yolundaki Ahırlar Bölgesi'ne taşınma kararından sonra, kendi ahır ve kesimhanelerini bu bölgeye taşıyan Mustafa ve Rahmi Kürçer isimli kardeşler, kararın üzerinden uzun sürenin geçmesine rağmen, bir çok ahır ve et kesim kombinalarının kent merkezinde faaliyet gösterdiğini ve kendilerinin ahırlar bölgesinde iş yapamadıktan dolayı maddi sıkıntı içerisine girdikleri iddiasıyla, bu durumu protesto etmek için aile ve çocuklarıyla birlikte belediye binasına gelerek, Başkan Sami Aydın ile görüşmek istedi.

Görüşmenin olmaması üzerine bina içerisinde durumu protesto eden Mustafa ve Rahmi Kürçer kardeşler, bina dışına çıktı. Bu arada bina önündeki çarşının çatısına çıkan Mustafa Kürçer, elindeki benzini üzerine dökerek yakmak istedi. Belediye Başkanı ile görüşmediğini ve başkanın ahırlar ile ilgili kararın üzerinde durmadığından kendilerinin iş yapamadığını ve bu güne kadar 250 milyar lira zarar ettiğini söyleyen Kürçer, kendini yakmak istedi. Belediye Gelirler Müdürü Nedim Turgut, Kürçer'i ikna etmek istedi. Olay yerine gelen Kürçer'in ailesi ve kardeşleri de Belediye Başkanı'na tepki göstererek, mağdur olduklarını, parasız kalmalarından dolayı nişan yüzüğünü bozdurup, kendilerine ekmek parası yaptıklarını söyledi.

Nedim Turgut'un Mustafa Kürçer'i ikna etmesinden sonra çatıdan indirilen Kürçer ve yakınları, belediyenin yemekhanesine getirilerek, sakinleştirilmeye çalıştı. Bu arada Kürçer ailesiyle birlikte belediye önüne gelen bir komşuları da Kürçer ailesinin, ahırların kent merkezi dışına çıkarılmaması durumunu protesto ettiğini belirtirken, olaydan sonra Kürçer ailesinin bireylerinin ifadelerinin alınmak üzerine karakola götürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 16:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?