3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Belediye Ramazana hazır

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Doğan Ürgüp, iftar çadırının bu yıl da Saitpaşa Caddesi Dikilitaş mevkiinde kurulacağını kaydederek, Ramazan faaliyetleriyle ilgili olarak genel bir değerlendirme yaptı. İftar çadırının Ramazanın ilk gününden itibaren Sivas halkına hizmet vereceğini ifade eden Ürgüp, Ramazan ayının ender günlerden olduğunu, aynı zamanda kardeşliği, manevi hazzı yaşattığını kaydetti.

Ürgüp, "Geleneksel olarak kurduğumuz iftar çadırında günlük bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. İftar çadırında sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlar değil, üniversite öğrencileri, evlerine yetişemeyen vatandaşlar da iftarlarını açabilecekler" dedi.

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği bünyesinde oluşturulan arşivde müracaatı bulunan 8 bin aile içerisinden bin 100 ailenin yıl boyunca düzenli olarak Gıda Bankası'ndan alışveriş yaptığını belirten Başkan Ürgüp, "Bu ailelerin haricinde kalan 3 bin aileye sadece Ramazan ayına mahsus olmak üzere alışveriş çeki verilecek ve bu aileler Ramazan ayı içerisinde Gıda Bankası'na gelerek aile nüfus sayılarına göre kendilerine belirlenen limit kadar alışverişlerini yapabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

Gıda Bankası'ndan verecekleri gıda yardımlarını yemek haline dönüştüremeyecek kadar yaşlı ve engelli olan 100 aileye yıl boyunca evlerine servis yaparak ulaştırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ürgüp, 3 çeşit yemeği Ramazan ayı boyunca iftar yemeği şeklinde bu kişilerin evlerine servis etmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Ürgüp, bir kişilik iftar bağış ücretinin 5 TL olduğunu kaydeden Ürgüp, muhtaç insanlara iftar yemeği ikram etmek isteyen vatandaşların iftar çadırı önünde ve şehrin muhtelif bölgelerinde açılacak bağış kabul merkezine veya Gıda Bankası'na bağışta bulunarak katkı sağlayabileceklerini belirtti. Bu yıl ilk defa alışveriş merkezlerine ve ticaret merkezlerine dağıtılacak olan büyük bağış kumbaraları ile de halkın Gıda Bankası'na yardım yapmaları için kolaylık sağladıklarını ifade eden Ürgüp, "Vatandaşlarımıza çağrımız, zekatlarını, fitrelerini ve her türlü bağışlarını bu kampanya çerçevesinde değerlendirsinler ve özellikle üniversite öğrencilerinin faydalandığı bu iftar çadırına destek versinler. Katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu yıl da iftar çadırında haftanın 3 günü çeşitli kültürel etkinlikler ve Ramazan sohbetleri gerçekleştirileceğini belirten Başkan Ürgüp, "Bu etkinlikler çerçevesinde, Ramazan sohbetleri, tasavvuf musikisi konserleri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri, Hacivat-Karagöz gösterileri sergilenecek. Bu etkinliklere tüm Sivas halkını davet ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?