6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Belediyeden iletişim hamlesi

Sivas Belediyesi, kurum içi haberleşmesini cep telefonu ile yapmaya başlamasının ardından, bir yıl geçmeden ikinci hamleyi yaparak, şirketlerini de yeni sisteme dahil etti.

Özbelsan A.Ş. ve SİDAŞ A.Ş. personeli ile de artık kurum içi cep telefonu ile haberleşiyor.

Konu ile ilgili olarak Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılında kurum içi etkin haberleşmenin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar esnasında, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın telsiz sisteminin çağın gerisinde kaldığını belirterek, gerek ses kalitesi açısından gerekse maliyet açısından çağa daha uygun bir formül bulunması talimatını verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bunun üzerine harekete geçen İdari İşler Müdürlüğü, günümüzde en etkin haberleşmenin cep telefonu ile yapılacağı sonucuna vararak, Vodafon firmasının kurum içi tarifesi ile görüşülme kararı almıştı. Bu gelişmenin ardından, telsiz sisteminden vazgeçilerek, Sivas Belediyesi’nde kurum içerisindeki haberleşme yaklaşık bir yıldır GSM ile sağlanıyor.

Bu sistemin uygulamaya konulmasının ardından, hem şehir içi, hem de şehirler arası belediye personeli, telsiz maliyetinin altında bir ücrete görüşme yapıyor. 2008 Ağustos ayı itibari ile görüşmelerde yüzde 50 tasarruf sağlandı.

GSM sisteminden istenilen verimin alınmasının ardından, belediyeye ait şirketlerle de aynı sistemle haberleşme için başlatılan çalışmalar geçtiğimiz hafta sona erdi. Bir yıldır kendi arasında haberleşmesini GSM ile yapan Sivas Belediyesi, bu haftadan itibaren Özbelsan ve SİDAŞ ile de cep telefonu ile haberleşecek. Bu sayede haberleşme maliyetleri biraz daha düşecek.

Sistemin devreye girmesinden sonra Belediye Başkanı Aydın, kısa sürede çağa uygun bir haberleşme sistemine geçildiği için Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Basın Yayın Halkla ilişkiler ve İdari İşler Müdürü Kamil Aydın'a ve Vofafon kurumsal hatlar temsilcisi Barış Coşkun'a teşekür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.108.xxx Tarih : 13.09.2008 11:26:56

Bu sistemin ihtiyaca cevap vermesi halinde bir sakıncası yok. kaldıki bide ekonomikmiş elbette güzel hizmet. Başkan bey diğer alanlarla ilgili neden güzel işler için talimat vermiyor burasıda herkesin merak ettiği bir konu.