7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Belediyeden kaçak yapı uyarısı

BELEDİYEDEN KAÇAK YAPI UYARISI

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil vatandaşları kaçak yapı yapmamaları konusunda uyardı.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Çınargil kaçak yapı yapmanın artık eskisi kadar kolay olmadığını söyleyerek, kaçak yapı konusunda af ve cezanın olmadığını, kesin yıkım olduğunu dile getirdi.

Belediye olarak bu konuda taviz vermeyeceklerini belirten Çınargil, "Kaçak yapı yapanlara 3 yıl, buna izin verenlere 2 yıl hapis cezası verilmekte. Belediye olarak kaçak yapı konusunda taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız da bu hususta duyarlı olsunlar. Aksi takdirde hem ceza yerler hem de yapıları yıkılarak emekleri boşa gider" şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin kaçak yapı tespiti yaptıklarını da dile getiren Çınargil, "Eğer bu kaçak yapılar iskan ve ruhsata müsait değilse 3 ile 6 ay içinde yıkılacak. Eğer iskan ve ruhsata müsait ise müracaat yaparak ruhsat alacaklar" dedi.

Sivas'ta binaların artık dış cephe boyası konusunda zorunluluk getireceklerini dile getiren Faruk Çınargil, "Bundan sonra tüm binalar pastel renk ağırlı boyanacak. Bu zorunluluk eski yapılarda da geçerli olacak. Amacımız şehri daha güzel bir görünüme kavuşturmaktır"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 16:47:05
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 16:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?