7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Belediyeden 'katliam' açıklaması

Sivas Belediyesi, barınaktaki köpeklerin öldürülerek Cehennem Deresi'ne atıldığı şeklinde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan 'Köpek Katliamı' ile ilgili basında yer alan haberlerin Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Sivas Şube Başkanı Vahdet Olcayto tarafından yapılmış gerçek dışı açıklamalardan kaynaklandığını belirtti.

Bu iddianın tamamen asılsız olduğu ifade edelen açıklamada, “İddia edildiği gibi 600 köpek değil, 5-6 köpek ölüsü bulunuyor. Soğuk kış şartları ve yırtıcı hayvanlar dahi bu köpeklerin telef olmasına sebebiyet vermiş olabilir. Yapılan incelemelerle bu konu açıklığa kavuşacaktır. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan hayvan barınağında, 2005'te 250, 2006'da 450, 2007'de 750 ve 2008 yılının Kasım ayı sonunda ise 675 sokak köpeğinin kuduz aşısı yapılıp kısırlaştırıldı.

Künyeleri takılan bu köpekler tekrar alındıkları bölgelere bırakılmıştır. Aylık ortalama olarak 100 köpeğe bu bakım ve sağlık kontrolü yapılmaktadır. Hasta olarak barınağa getirilen ve tedavisi yapıldığı halde iyileşemeyen köpekler, iddia edildiği gibi belli yerlere atılarak bırakılmamaktadır. En önemli değer olan insan sağlığını düşünerek hareket eden belediyemizin ilgili birimi, bu hayvanları öldükten sonra gömmektedir. Zira, açıkta bırakılacak olan köpek leşleri, bırakıldıkları çevreye sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturacaktır” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:36:42
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 17:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?