3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Belediyeden mahalleye ilaçlama

Sivas'ta "ot böceği" adı verilen böceklerin yoğun olarak görüldüğü Yahyabey Mahallesi, belediye ekipleri tarafından ilaçlandı.

Sivas'ta Yahyabey Mahallesi Yahyabey Caddesi üzerindeki bazı ev ve iş yerlerinde görülmeye başlanan ot böcekleri belediye ekiplerini hareket geçirdi.

Özellikle yeşil alanlarda görülen ot böcekleri mahalle sakinlerini tedirgin ederken, belediye ekipleri ise çalışmalarına kısa sürede başladı.

Yahyabey Mahallesi'nde bulunan yeşil alan, ev, iş yerleri ve sokaklar ilaçlanırken, böceklerin görüldüğü iş yerlerinde çalışanlar ellerine aldıkları süpürgelerle çalışmalara eşlik etti.Yahyabey Mahallesi Muhtarı Yunus Emül, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine belediye yetkililerinin devreye girerek sokaklarda ilaçlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Son zamanlarda Yahyabey Caddesi üzerinde bulunan boş arazide "ot biti" denilen bir böceğin çıktığını belirten Yunus Emül, "Mahalle sakinlerimizin şikayeti üzerine ev ve iş yerlerinde görülen böcekleri yerinde inceledik. Yahyabey Caddesi üzerinde bulunan boş arazide ot böceği dedikleri bir böcek çıkmış. Belediyemiz bugün mahallemizde komple ilaçlama yaptı. Bu böceğe ot böceği diyorlar. Böceğe yaklaştığınız zaman kaşındırıyor. Başka bir zararı yok" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?