3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Belediyeden ölçü ve tartı aleti uyarısı!

Sivas Belediyesi, ölçü ve tartı aletleri beyannamesinin ocak ve şubat aylarında verilmesi gerektiği bildirildi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, esnaf tarafından kullanılan mekanik ve elektronik her türlü ölçü ve tartı aletleri için 2 yılda bir ocak-şubat aylarında beyanname verilmesi gerektiği belirtildi.

Beyanı verilen ölçü ve tartı aletlerinin Sivas Belediyesi görevli memurlarınca kontrol edilerek, sağlıklı çalışanların damgalanacağı, bozuk olanların ise yetkili servislerce tamir edildikten sonra damgalatıp kullanabilecekleri ifade edilen açıklamada, "Gerek Sivas Belediyesi ve gerekse Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü memurlarınca yapılan tespit veya denetimlerde beyan verilmemiş, dolayısıyla damgalanmamış aletleri kullanan esnafımız hakkında 30 TL para cezası uygulanacak.

Ölçü ve tartı aleti kullanan esnafın, ocak-şubat ayı içinde Sivas Belediyesi Ölçü Tartı Muayene Bürosu'na beyan vermeleri, nisan ayından itibaren ise muayene ve damga işlemini yaptırmaları gerekiyor" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 3.01.2009 09:02:21

belediye de halkla ilişkiler mi var ki. Gittim bir adam daha belediyenin web sitesinin adresini bilmiyor. Çıktım geldim.