6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Belediyeden şehit ailesine ev jesti!

SİVAS’ta Belediye tarafından, 2007 yılı Temmuz ayında Giresun’un Alucra ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı’ın ailesine ev verildi.

Çok düşük bir miktar karşılığında şehit ailesine verilen ev, önümüzdeki aylarda aileye teslim edilecek.

Jandarma Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı geçen yıl Temmuz ayında Giresun’un Alucra ilçesinde operasyon sırasında teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olmuştu. Geçtiğimiz kurban bayramında şehidin ailesini ziyarete giden Belediye Başkanı Sami Aydın ailenin ev konusunda sıkıntı yaşadığını öğrenince ev bulabilmek için girişimlerede bulundu.

Ardından aile geçtiğimiz günlerde Başkan Aydın’dan müjdeli haberi aldı. Kılavuz Mahallesi’nde Özbelsan A.Ş tarafından inşa edilen ve yapımı devam eden 120 metrekarelik bir evin çok cüzi bir miktarda şehidin ailesine verileceği belirtildi. Yapılan bu yardımdan büyük mutluluk duyduklarını belirten Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Belediye Başkanı Sami Aydın’a teşekkür etti.

Yapımı devam eden dairenin önümüzdeki aylarda şehit Yazıcı’nın eşi Esme Yazıcı ve çocukları Mustafa ve Alper Yazıcı’ya teslim edileceğini belirtti. Yapılan açıklama sırasında şehit Yazıcı’nın ablası Fadime Genç gözyaşlarına hakim olamadı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?