6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bıçaklı dehşet: 1 ölü

Sivas’ta şizofreni hastası bir kişi, yanından geçen tanımadığı bir kişiyi bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralı hayatını kaybetti. Bugün saat 15.30 sıralarında Hükümet Meydanı Valilik binası önünde bilinmeyen bir nedenden dolayı Şeref Müşteri (39) ile Yusuf B. isimli şahıslar arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında yanında taşıdığı ekmek bıçağını çıkaran Yusuf B., Müşteri’yi sol kolundan ve kalbinden bıçakladı. Bu arada olay yerinden geçen polis ekipleri, Yusuf B.’yi suç aleti ile birlikte yakalayarak, Valilik binası arkasındaki adliye polis noktasına götürdü. Olayda ağır yaralanan Müşteri ise, olay yerinden geçen bir ambulansa konularak, Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Müşteri, iç kanama nedeni ile jayatını kaybetti.

Yusuf B.’nin, alınan ilk ifadesinde, ölen şahsı tanımadığı ve neden bıçakladığını bilmediğini söylediği öğrenilirken, zanlı Yusuf B.’nin şizofreni hastası olduğu ve tedavi gördüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 20:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YANKI CAN IP: 81.215.147.xxx Tarih : 21.03.2005 23:01:00
Siz hiç Diabet hastası bir kişi , başka bir kişiyi öldürdü! Bronşitli kız hırsızlık yaparken yakalandı vb gibi bir haber yaparmısınız? ŞİZOFRENİ BİR HASTALIKTIR. TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIK. HER ŞİZOFRENİ HASTASI AYNI DEĞİLDİR. HİÇ ZARARLI OLMAYAN BİR ŞİZOFRENİ HASTASINA DA KORKUYLA YAKLAŞILMASININ NEDENİ BU TÜR TOP YEKÜN SUÇLAYAN MEDYA HABERLERİDİR. ŞİZOFRENİ HASTALARININ SUÇ İŞLEME ORANI GENEL OLARAK TOPLUMDAKİ SUÇ İŞLEME ORANINDAN DAHA YÜKSEK DEĞİLDİR! Cinayat işlemiş diabetli , yüksek tansiyonlu, nezleli gripli insanlar arasında ki oran neyse şizofreni hastası insanlar arasındaki oran da odur. Burada şaşırıp ''dehşet'' e düştüğünüz nokta ''Tanımadığı insan''oluşudur. İNSAN TANIDIĞI İNSANI ÖLDÜRÜNCE DAHA MI AZ DEHŞETE DÜŞÜYORSUNUZ ACABA? Şizofreni hakkında biligilenirseniz hiçte korkunç bir hastalık olmadığını görürsünüz. Asıl tehlike hastadan değil ona saygıyla, sevgiyle, anlayışla, şefkatle yaklaşmayı bilmeyen toplumdan, ailelerden, ruhsağlığı kabaca yerinde ama iç dünyası korkular, kaygılarla dolu ''normal'' insanların bilgilenmekte gecikmelerinde gizli... Şizofreniyi dehşetle birlikte anmaktan, korkuyla karşılamaktan , topluma bu şekilde sunmaktan, infial yaratmaktan uzaklaşalım lütfen... Sizleri ŞİZOFRENİ DOSTLARI DERNEĞİ web sitesine davet ediyorum. http://www.sizofrenidostlari.org.tr/index.asp hiç değilse şehrinizdeki o güzelim üniversitelerdeki değerli hocalarımızla bir röportaj yapabilirsiniz. Şizofreni hastalığı ile mücadelemizde bize katkıda bulunarak toplumsal görevinizi tamamlarsanız Ülkemiz daha güzel günlere, daha çabuk kavuşur saygılarımla.. YANKI CAN