7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bingöllü öğrenciler uğurlandı

BİNGÖL'DEN GELEN ÖĞRENCİLER UĞURLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında, Bingöl'den Sivas'ı ziyarete gelen öğrenciler için uğurlama töreni düzenlendi.

Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, "Bu vatan bize kolay kazanılıp verilmedi. Atalarımız, büyük zorluklar içerisinde emperyalist ülkelerle yapılan mücadeleler sonucunda şehitler vererek, canlarını feda ederek bu ülkeyi bize emanet etmişlerdir. Bize emanet edilen bu kutsal vatanımıza hepimizin bir borcu var. Bu borç; iyi çalışarak, iyi yetişerek hayata hazırlanmak ve bu ülkenin ilelebet payidar olabilmesi için çalışmaktır. Sizlerden beklentimiz, bu genç yaşların kıymetini bilin ve hayata hazırlanmak için elinizden gelen gayreti gösterin" dedi.

Ülkenin kültür şehirlerinden biri olan Sivas'ta böyle bir törene katıldığından duyduğu mutluluğu dile getiren Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya, "Bakanlığımızın bu yıl 7. sini düzenlediği Cumhuriyet Eğitim Gezilerine katılan öğrencilerimizin çok güzel duygularla illerine döndüklerini görüyoruz. Yaşanan bu güzel duyguların, geziler sırasında ortaya çıkabilecek aksaklıklarla bozulmasını önlemek amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu halkoyunları ekibi tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu.

Öğrenciler, törenden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Kongre Müzesini gezen misafir öğrenciler Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktı.

BİNGÖL'DEN GELEN ÖĞRENCİLER UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:27:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 16:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?