5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Binlerce yeni çilek fidanı ekildi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 6 kişiye 2 bin 400 adet çilek fidanı verdi. 

Suşehri'nde çilek yetiştiriciliğini geliştirmek için Suşehri Kaymakamlığı SYDV ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje hayata geçti. Proje kapsamında ilçeye bağlı Aksu köyünde ikamet eden İhsan Atlaş, Ali Sezer, Yusuf Olgun, Hüseyin Yalçın, Osman Arslan ve Turan Aldemir isimli 6 kişiye, kişi başı 400 adet olmak üzere toplam 2 bin 400 adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı. 

Dağıtım töreni sonrasında konşan İlçe Tarım Müdürü Turgut Atay, dağıtılan fidanların 100'er metre kare alana dikileceğini söyledi. Aksu köyünü plot bölge olarak seçtiklerini de kaydeden Atay, rakımı yüksek olan bölgelerde çileklerin daha iyi yetiştiğini belirtirken, projeden olumlu sonuç alınması halinde çilek üretiminin diğer köylerde de yapılacağını kaydetti. Yapılan dağıtım ve konuşmanın ardından, 6 çiftçiye fidanların dikimi ve bakımı anlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?