6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bir annenin LGS başarısı

(ÖZEL HABER) ORTAOKUL VE LİSEYİ DIŞARIDAN BİTİRİP YGS'DE İLK BİNE GİREN BİR ANNENİN BAŞARI HİKAYESİ

İlkokuldan sonra 15 yaşında evlendiği için ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren 35 yaşındaki Aysel Arslan, Yükseköğrenime Giriş Sınavı'nda (YGS) 497.794 puan alarak Türkiye genelinde TS1 puan türünde 712'inci, TS2 puan türünde ise 963'üncü, Sivas'ta ise 3'üncü oldu.

Sınav öncesi bir ay çalışarak bu dereceyi elde ettiğini ve özel bir çalışma programı uygulamadığını belirten Aysel Arslan, "Hatta kitap bile almadım. Oğlum dershaneye gidiyordu, onun ve komşularımın çocuklarının kitaplarındaki soruları çözerek hazırlandım. En fazla bir aylık bir çalışmam oldu'' diye konuştu. Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nü tercih edeceğini söyleyen 2 çocuk annesi Aysel Arslan, "Sivas'ta oturuyorum, bu yüzden Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde

okumak istiyorum. Bunun için çalıştım, buraya girmek için çalıştım ama ilk bine gireceğimi düşünmedim. Çünkü buranın puanının yüksek olduğunu, ilk 5 bine girmek gerektiğini söylediler. Ben yaptıklarımla ilk 5 bine gireceğimi düşünmüyordum ama ilk bine girmişim. Bu değişik oldu benim için" ifadelerini kaydetti.

BAŞARININ SIRRI

Başarısının sırrını da açıklayan Aysel Arslan, "Başarımın en büyük sebebi, iyi bir okuyucu olmam. Bu neticeyi sadece ders çalışarak almam asla mümkün değildi. Sınava hazırlananlara çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum" dedi. Çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Aysel Hanım, "Ciddi bir okul geçmişim ve dershane eğitimim olmadığını bildikleri için beni takdir ediyorlar" dedi.

 "70 KİŞİLİK SINIFLARDA İLKOKULU BİTİRDİM, 23 YAŞINDA ORTAOKULA BAŞLADIM"

İlkokulu 70 kişilik bir sınıfta bitirdikten sonra 23 yaşında ortaokula başladığını ifade eden Arslan, ilkokuldan sonra eğitim olarak hiçbir yerden destek almadığını söyleyerek, "Ortaokulu da liseyi de açık öğretim okudum. Kendim okudum. Dershaneye gitmedim, Bütün dönemlerimi evde çalışarak geçirdim. Hiçbir yerden eğitim olarak destek görmedim" şeklinde konuştu.

Aysel Arslan ile beraber üniversite sınavlarına hazırlanan oğlu Sami Arslan ise annesi ile birlikte üniversite okuyacağı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Sami Arslan, "Beni bu durumlara getiren pırlanta gibi bir annem var. Babamın katkısı da tartışılmaz. Destekle beraber belirli şeyleri atlattıktan sonra bu duruma geldik. Annemle beraber üniversiteye gideceğim için aşırı mutluyum" dedi. Avukat olmak istediğini belirten Sami Arslan, "Hedefim şu anda annemle birlikte üniversiteye gitmek. Ama daha

sonra hukuk bölümü için tekrar sınava girmeyi düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 13:06:00
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 17:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?