7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bir kupa da basına

Sivasspor’un Süper Lig’e çıkmasında sürekli olarak takımı takip eden ve haber yapan gazeteciler, Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) tarafından, teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

SGC Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törene, Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Sami Aydın, SGC Başkanı ve Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ile spor muhabirleri katıldı.

Törende ilk olarak konuşan SGC Başkanı Fikret Ünsal, bu organizeyi SGC olarak yaptıklarını belirterek, 38 yıl sonra gelen Süper Lig başarısında Sivaslı gazetecilerin çok büyük emeği olduğunu söyledi.

Ünsal, Sivasspor ile Sivaslı gazetecilerin de Süper Lig’e çıktığını belirterek, Sivasspor bugüne kadar 2 kez Süper Lig şansını kaçırdı. Ama 38 yıl sonra bu sezon şampiyon olarak çıkmayı başardık. Bu başarıda futbolcu, yönetim, teknik heyet, taraftarla birlikte gazetecilerin de çok emeği var. Biz Sivasspor yönetimi olarak büyük bir başarı elde ederek, Süper Lig’e çıktık. Bizimle birlikte her zaman destek olan Sivaslı gazeteciler de bizimle birlikte Süper Lig’e çıkmışlardır. Bugüne kadar bizi destekleyen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivasspor’un Süper Lig’e çıkmasında gazetecilerin büyük emeğinin olduğunu dile getirerek, "Sivasspor, tüm kentteki kurum, kuruluş ve taraftarla birlikte hareket ederek Süper Lig’e çıkmıştır. Sivas’taki gazeteciler de Sivasspor’u sürekli takip edip, tüm dünyaya adını duyuran haberler yapmıştır. Burada şu çok önemli. Kent gibi Sivaslı gazeteciler de birlikte hareket edip, yaptıkları haberlerle kendilerine reyting değil, Sivas’ın adını duyuran haber yapmışlardır" diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Canpolat ise Sivasspor’un 38 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkmasının tarihi bir olay olduğunu belirterek, "Sivasspor’un aldığı bu başarı önemlidir. Ancak bundan daha önemlisi takımın süper ligde kalması ve şampiyon olmasıdır. Başkanın da dediği gibi Sivasspor ile Sivaslı gazeteciler de Süper Lig’e çıkmıştır. Sizin emekleriniz hiçbir zaman esirgenemez. Çünkü sıcak, soğuk demeden hep takımı takip ettiniz. En sadık izleyiciler de sizlersiniz. Bu sezon Sivasspor’un şampiyon olarak Süper Lig’e çıktığını yazdınız. İnşallah gelecek yıl da Sivasspor’un Süper Lig’de şampiyonluğunu yazarsınız" dedi.

Vali Canpolat, Sivasspor’un bir üst lige çıkmasının ekonomik olarak da kente etkisi olacağını ifade ederek, "Süper Lig’de kalıcı olmasını arzu ettiğimiz Sivasspor, bir futbolcu üreten fabrika olması gerekir. Demirspor’un 3. lige, Divriği Demir Çelik Divhan’ın da 2. lige çıkması ve Sivasspor’un Süper Lig’de kalması sayesinde Sivas, futbolcu yetiştiren ve satan bir kent konumuna gelir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Vali Canpolat, Belediye Başkanı Aydın ve Sivasspor Basın Sözcüsü Ünsal, Sivas’ta görev yapan spor muhabirlerine teşekkür belgelerini verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 16:06:18
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?