6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bir OKS birincisi de Sivas'tan

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 puanla Türkiye birincilerinin arasında yer alan Sivaslı Çağatay Akkoyun, başarıyı beklediğini söyledi.

Sivas'ta özel bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencisi olan ve daha önce de Türkiye matematik ikincisi olan Çağatay Akkoyun, sıkı bir çalışma ile başarıyı elde ettiğini söyledi. Sınava 2 ay kala daha sıkı çalıştığını belirten Akkoyun, başarıyı beklediğini belirterek, "Sınavlara önceleri belirli bir periyotla başladım. Sonra hızlandırdım. Son iki ay çok sıkı ve düzenli bir çalışma yaptım" ifadelerini kaydetti.

Sınavdan sonra sorulara baktığında başarının geleceğini tahmin ettiğini belirten Akkoyun, bugün bilgisayardan sınav sonucunu kontrol ettiğini söyledi. Derece yaptığını görünce mutlu olduğunu ifade eden Akkoyun, "Bu anlatılacak bir duygu değil. Türkiye genelinde soruları tam yanıtlayan çok kişi vardı. Sonuç olarak Türkiye genelinde 100'e yakın öğrenci birinci oldu. Ben diploma notum ile birinciler arasında 26. sıradayım. Öncelikle iyi bir lise ve üniversite eğitimi almak istiyorum. Bunun için de ailemin desteğini alacağım. Meslek olarak henüz bir seçimim yok" diye konuştu.

Çağatay Akkoyun'un babası Hayrettin Akkoyun ise daha önce de başarılar kazanan oğlunu tebrik ederek başarının yolunun sistemli çalışmadan geçtiğini vurguladı.
Kardeşinin başarısıyla gurur duyduğunu kaydeden ağabey Çağrı Akkoyun, "Ben ODTÜ Elektronik Bölümü mezunuyum. Master yapıyorum. OKS'ye 8 yıl önce girmiştim. Türkiye'de 23. olmuştum ama kardeşim birinci oldu ve beni mutlu etti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dilek IP: 82.169.16.xxx Tarih : 13.07.2008 16:17:57

HELALLLLLLLLLLL OLSUNNNNNNN SANA.. gercekten cok gurulaniyorum ben yurtdisinda kaliyorum ama SIVAS imm hakkinda hersey beni ilgilendirio ve boyle haberler duyuncada gurulandiriyoo.. helal olsun sana baska kelime bulamam basarilarinin devamini dilerim.