2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Birlik aşuresinde buluştular

STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU

Sivas'ta 32 sivil toplum örgütünün katkılarıyla düzenlenen 7. Birlik Aşuresi dağıtıldı.

Tarihi Buruciye Medresesi'nde Sivas'ta bulunan 32 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla bu yıl 7.'si düzenlenen Birlik Aşuresi programı düzenlendi.

Yoğun kar yağışı altında yapılan programda Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından STK'lar adına konuşan 4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elvan Cantemur programın geleneksel hale gelmesini istediklerini dile getirerek katılan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'te birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Hangi kültür ve ırktan olursak olalım farklılıklar içindeki güzelliği, lezzeti tanımalı ve yaşatmalıyız diye düşünmekteyim" diye konuştu.

Sivas Valisi Ali Kolat'ta bu tür güzelliklerin devam etmesini istediklerini kaydederek, "Elbette ki geçtiğimiz dönemlerde birçok acılar yaşandı, şehitler verildi. Anadolu'muz birçok medeniyetlerin beşiği konumunda ve değişik kültürlerin kaynaştığı bir ülke. Aşure'de bu geçmişimizi çok iyi ifade eden bir lezzet. İnşallah bu ağız tadı, bu güzellikler artarak devam eder" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Şahin'in dua okumasıyla birlikte birlik aşuresi vatandaşlara dağıtıldı. Düzenlenen programda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Düzenlenen programa Sivas Valisi Ali Kolat ve Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte il kurum kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU
STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU
STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU
STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU
STK'LAR BİRLİK AŞURESİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:40:05
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?