6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'Biryan' operasyonuna 16 gözaltı

Sivas, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak yapılan ve 'Biryan' adlı operasyonda uyuşturucu madde, hap, silah ve mermi ele geçirilirken, 16 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Sivas'ta ikamet eden bazı şahısların diğer illerden getirttikleri uyuşturucu maddeleri sattıkları ve kullandıkları istihbaratını alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, önceki gün Sivas, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda girilen ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; toplam 506 gram esrar maddesi, 59 adet sentetik hap, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 54 adet av fişeği, 1 adet el yapımı ruhsatsız tabanca, 4 adet fişek, 2 adet şarjör, 3 adet 6136 sayılı kanuna muhalefet kapsamında bıçak, kenevir tohumu ve çok miktarda esrar içiminde kullanılan ve çarşaf tabir edilen sarma kağıdı ele geçirildi. Operasyon kapsamında 24 şüpheliden 16'sı yakalanarak gözaltına alınırken, 8 kişinin de arandığı bildirildi.

Öte yandan uyuşturucu madde ve hapların satılması için öğrencilerin hedef alındığı belirlenirken, uyuşturucu maddelerin kitapların içine saklanarak okul ve dershanelere sokulmak istendiği ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?