3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bisiklet turnuvası start aldı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına gerçekleştirilen 1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası Sivas'ta start aldı.

Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen turnuvanın startı Sivas Kongresi Atatürk Etnografya Müzesi bahçesinde yapılan törenle verildi. Törene Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen yarışmanın Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının ve ilkelerinin yaşatılması açısından son derece önemli olduğunu ve valilik olarak da bu organizasyona destek verdiklerini belirtti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, TBF'den gelen bir teklif üzerine böyle bir etkinliği gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade ederek, Ekim ayı içerisinde de Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısını yaşatmak adına cirit ve atlı atıcılık alanlarında yarışmalar düzenleyeceklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da, böyle bir etkinliği organize edilmesi nedeniyle TBF'ye teşekkür ederek, Sivas'ın tanıtımı açısından bu organizasyonun çok önemli olduğuna değindi. Bu yıl ilki yapılan Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nın Sivas açısından getirilerinin büyük olduğunu belirten Topçu, "Birincisi yapılan Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası, Sivasımız'ın jeopolik konumunu, kültürünü hem Türkiye'ye hem de diğer ülkelere tanıtmış olacak. Spor adına, barış adına yapılan bu etkinlik, Sivas'ın barış şehri olduğunu Türkiye ve uluslararası arenada perçinleyecek. Bu tanıtımlarla turizm daha da artacak. Bu organizasyon diğer etkinlikler için zemin ve alan oluşturacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası, İstasyon Caddesi'nde yarışmacıların start almasıyla başladı. Bulgaristan ve Gürcistan'dan 12 olmak üzere toplam 92 sporcunun yarıştığı turnuva üç gün sürecek. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ise çeşitli ödüller verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 18:17:57
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 18:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?