5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Bisikletli turistler Suşehri'nde

Fransa'da bir üniversitede eğitim gören ve gezi amaçlı olarak bisikletle yaklaşık iki buçuk ay önce Fransa'dan, Çin'e gitmek üzere yola çıkan 4 turist Suşehri'ne ulaştı.

Fransa'nın Liyon kentinde yaşayan üniversite öğrencisi Chambard Thomas (23), Guillemin Bertrand (22), Piard Guillavme (22) ve Dupre Arnaud (23), gezi ve spor amaçlı olarak 70 gün önce Çin'e gitmek üzere, bisikletleri ile Fransa'dan yola çıktı. Yolculuklarının 70. gününde Suşehri'ne gelen bisikletli turistler ilçe halkının ilgi odağı odu.
Fransızca bilen bazı vatandaşlar ile sohbet eden turistler, Türkiye'de iklimin batı bölgelerine göre doğu bölgelerinin çok soğuk olduğunu söylediler.

Bu arada ilçede geceyi geçirmek isteyen turistlere Kaymakam Abdullah Demir destek oldu. Kaymakam Demir'in talimatı ile turistlerin konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğretmen evi'ne yerleştirildi. Diğer taraftan Türkiye ile ilgili görüşlerini açıklayan turistler, tarih zengini Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirterek, "Türkiye çok güzel bir ülke. Televizyonlardan takip ediyorduk. Ama bu kadar güzel olduğunu gerçekten tahmin etmiyorduk. En çok İstanbul'u beğendik. İstanbul tarih kokan bir şehir. Özellikle Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya ve Kapalı Çarşı adete tarih kokuyor. Çok hoşumuza gitti. Fransa'ya gittiğimizde, Türkiye'yi görmeyen arkadaşlarımızın mutlaka görmelerini isteyeceğiz" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?