5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Bitirim Zeki büfesine kavuştu

Yıllar önce Türk sinemalarında boy gösteren 80 santimlik 'Bitirim Zeki' lakaplı Zeki Keskin'in 42 yıldır çalıştırdığı büfe Valilik, Belediye ve Dosteli Derneği tarafından değiştirildi. 59 yaşındaki Bitirim Zeki kendine hediye edilen plastik büfede çalışmalarını devam ettirecek.

Sivas'ta Sirer Caddesi'nin giriş köşesinde 42 yıldır tekel bayiliği yapan Bitirim Zeki, kamu kurumları tarafından mutlu edildi. Sivas'a geçtiğimiz yıl ataması yapılan Vali Veysel Dalmaz'ın sürekli olarak ziyaret ettiği Bitirim Zeki'ye Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Dosteli Derneği'nin girişimi sonrasında, geçimini sağladığı büfenin kabin haline dönüştürülmesine karar verildi.

Geçtiğimiz hafta eski baraka türü kabinin yakılmasından sonra yerine Zeki'nin rahatlıkla sığacağı bir plastik kabin getirildi. Yerine yerleştirilen kabin, daha sonra Zeki'ye teslim edildi. Yeni yerinde artık daha rahat bir ortamda çalışacağını belirten Bitirim Zeki, "Sayın Valimiz Veysel Dalmaz ile Belediye Başkanımız Sami Aydın ve Dosteli Derneği yetkilileri sözünü tuttu. Yeni büfem ham daha sağlıklı, hem de çok sıcak. Çalışma ortamım rahat olunca daha huzurlu olacağım. Bana bunu veren tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Şu an Sivas'ın an büyük mutluluk yaşayan insanı ben oldum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 16:50:36
Güncelleme :24 Ekim 2007 Çarşamba 16:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan IP: 88.231.58.xxx Tarih : 12.11.2007 20:41:09

memleketimizz büyüklerine böle iş yapılması lazım zeki dayı hayırlı olsun :D