7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Boğulma tehlikelerine dikkat!

BOĞULMA TEHLİKELERİNE DİKKAT

Sivas'ın Suşehri ilçesi Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz, baraj göletlerine girerek serinlemek isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Suşehri Kılıçkaya Barajı ve Çamlıgöze Barajına serinlemek için giren vatandaşlara uyarılarda bulunan Kırılmaz, baraj göletlerinde daha önce boğulma vakasının çok yaşandığı tehlikeli bölgelere 'Dikkat Balçıklı Alan, Suya Girmek Tehlikelidir' yazılı uyarıcı tabelalar asılacağını bildirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz, "Suşehri Kılıçkaya Barajı ve Çamlıgöze Barajı'nın tabanı balçıklardan oluşmaktadır. Suya serinlemek amacıyla giren vatandaşlarımız için bu konu çok büyük tehlike yaratmakta. Suyun altındaki akıntının fazla olması nedeniyle suda açılan vatandaşlarımız geriye dönmekte zorluk çekiyor ve bu nedenle büyük panik yaşayarak boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkat etmeli, serinlemek uğruna hayatlarını riske atmayarak baraj göletlerinden uzak durmalılar. Yüzmek için el verişli olmayan göletlerde suyun tabanı tamamen balçıktan oluşuyor ve ağaç köklerinin çok olması yüzünden, yüzme esnasında sıkışmalar gerçekleşiyor. Bu nedenle boğulma tehlikesi yaşanıyor. Su içerisinde görüş mesafesi ise yaklaşık 10 santimetre civarındadır. Daha önceden boğulma vakalarının en çok yaşandığı bölgelere asmış olduğumuz uyarıcı tabelalar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülerek atılmış. Biz bunları tekrar yenileyerek vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına en kısa süre içerisinde tekrar asacağız. Bu konuda vatandaşlarımız çok duyarlı olmalı. Baraj göletleri etrafında pikniğe gelen yabancı vatandaşların göletlere girerek serinlemek istediğinde bu uyarıcı tabelalar vatandaşları, alanın yüzmek açısından tehlikeli olduğu konusunda bilinçlendiriyor. Boğulma vakalarına karşı dikkatli olun"dedi.

Ayrıca boğulma vakalarında Suşehri Belediyesi İtfaiye Amirliği 110 yangın ihbar veya 311 54 56 numaralı telefonu arayarak itfaiye ekiplerinin bilgilendirilmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Kırılmaz, "Boğulma olayı yaşandığı anda dışarıdaki kişinin kendisini risk etmeyecek bölgede ise ip veya değnek gibi malzemeleri uzatarak çıkmasına yardım edebilir, fakat boğulma anında yüzerek kurtarmaya çalışan kişiler karşısındakinin yaşadığı panik yüzünden boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 15:10:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 15:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?