2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Böğürtlenler kızardı

BÖĞÜRTLENLER KIZARDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sivas Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde ilçe tarım müdürlüklerinde başlatılan demonstrasyon çalışmaları kapsamında 16 ilçe içerisinden en iyi böğürtlen bahçesi ve çardak modeli üzüm yetiştiriciliği Suşehri'nden elde edildi.

Kısa sürede yetişen ve ilk meyvesini veren böğürtlenlerin kızardığına değinen Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, "Kelkit vadisinde gün geçtikçe modern tarımı vadi insanlarına aşılamaya çalışıyoruz" dedi. Deniz, "Sivas İl Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ömer Yaprak tarafından hazırlanan proje kapsamında Sivas ilçeleri tarım müdürlüklerinin alanlarına aşılı dikensiz telli sistemli böğürtlen bahçesi ve çardak modeli üzüm yetiştiriciliği çalışmalarını Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğü bahçemizde kurduk. 1 dekar alana 200 böğürtlen fidanı dikildi. Yapılan tüm çalışmalar kapsamında bin 500 TL'ye mal olan aşılı dikensiz böğürtlen bahçesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Çok kısa sürede çok ürün veren böğürtlen fidanlarının toprağa ve iklime uyum sağlaması neticesinde Sivas İl Tarım Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin yapmış olduğu inceleme sonucunda en iyi ürünün Suşehri'nden elde edildiği tespit edildi. Yine çardak modeli üzüm yetiştiriciliği çalışmalarımız kapsamında üzümlerimizi Türkiye'de yeni uygulanan metotlarla bahçemizi hazırladık" diye konuştu.

Büyük bir özveriyle çalıştıklarına değinen Deniz, "Bu projemize büyük önem verdiğimiz için kendi birimimizdeki ziraat mühendisi ve teknik elamanlarımız bütün özveri ve gayret ile kendi alanları dışındaki çalışmalara yardımcı oluyorlar. Proje hedefine ulaştığı ve bitki gelişimleri iyi olduğu zaman bir dekar alanda yaklaşık 3 ton kadar böğürtlen ürünü elde edip bu ürünü pazar piyasasında 18 bin TL'ye pazarlanabileceği belirlenmiştir. Eğer proje hedefe ulaşırsa bu çalışmalar tüm çiftçi arkadaşlara da önerilecektir" ifadelerini kullandı.

BÖĞÜRTLENLER KIZARDI
BÖĞÜRTLENLER KIZARDI
BÖĞÜRTLENLER KIZARDI
BÖĞÜRTLENLER KIZARDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:19:01
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?