7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bölge parkları için çalışmalar başladı

BÖLGE PARKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sivas Belediyesi değişik semtlerde bölge ve mahalle parkları yapacak. Yenidoğan Mahallesi'nde yapılacak olan Selimiye Bölge Parkı ile Diriliş Mahallesi'nde bulunan Atakent Parkı'nda çalışmalar başladı.

Sivas Belediyesi, değişik semtlerde bölge parkları yapacak. Yenidoğan Mahallesi Yavuz Sultan Selim Cami yanında toplam 11 bin 500 metrekare alana inşa edilecek Selimiye Bölge Parkı için çalışmalar başladı. Parkta, kafeterya binası, çim halı saha, basketbol sahası, iki basamaklı tribün, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, süs havuzu, ahşap oturma elamanları ve bir adet çeşme bulunacak. Selimiye Bölge Parkı'nda 5 bin metrekare yeşil alan, 500 metrekare çocuk oyun alanı ve 150 metrekare egzersiz alanı yer alacak. Parkın Hayri Sığırcı Caddesi tarafındaki girişinde süs havuzu yapılacak. Parkta ayrıca 150 metrekarelik kafeterya binası, 29 adet ahşap oturma elemanı ve 1 adet çeşme olacak. Ayrıca parkta, 300 metrekarelik sentetik çim halı saha ve iki basamaklı tribün, 150 metrekarelik üçlü basketbol sahası teşkil edilecek. Parkın güvenliğinin sağlanması için bir adet güvenlik kulübesi inşa edilecek. Çalışmalar kapsamında mevcutta Hayri Sığırcı Caddesi üzerinde bulunan taksi durağı Kültür Sokağı üzerine taşınacak. Park içerisindeki tüm yeşil alan otomatik sulama sistemi ile sulanacak.

Diğer yandan Sivas Belediyesi, 15 mahallede park yapacak. Bu kapsamda Diriliş Mahallesi'nde Atakent Mahalle Parkı yapılacak. 2 bin metrekare alanda inşa edilecek parkta ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Park yapılacak alanda çalışmalarına devam eden Park Bahçe Müdürlüğüne bağlı ekipler sert zemin, çevre düzenlemesi, yeşil alan çalışmalarıyla, çocuk oyun alanları, oturma gurupları ve dinlenme yerleriyle ilgili düzenlemeler yapılıyor.

BÖLGE PARKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
BÖLGE PARKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 18:33:03
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?