7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Boruya asit dökünce yüzleri yandı!

SİVAS’ta buz tutan boruları tuz ruhu ve asit karışımı dökerek açmaya çalışan 54 yaşındaki Ahmet Turan Aydoğan ve 17 yaşındaki Ömer Yıldız, ortaya çıkan basınç nedeniyle yaralandı.

Nalbantlarbaşı Caddesi’nde bulunan Esen Taksi durağında çalışan Ahmet Turan Aydoğan, duraktaki buz tutan su borularını asitle açmak istedi. Aldığı kimyasal maddelerle boruların yanına giden Aydoğan durakta bulunan Ömer Yıldız’dan yardım istedi.

Ahmet Turan Aydoğan ve Ömer Yıldız buzu çözmek için tuz ruhu ve asiti karıştırarak huni yardımıyla boruların içine boşalltı. Bu sırada oluşan basınç nedeniyle yukarı doğru fışkıran su ve kimyasal asit karışımı Ahmet Turan Aydoğan ve Ömer Yıldız’ın yüzüne isabet etti. Yüzleri ve vücutlarının çeşitli kısmı kimyasal madde nedeniyle yanan Aydoğan ve Yıldız arkadaşları tarafından Sivas Numune Hastanesi’ne getirildi.

Burada tedavi altına alınan Ahmet Turan Aydoğan ve Ömer Yıldız’ın yüzlerinde 2’inci derece yanıkların oluştuğu belirtildi. Kimyasal maddenin gözüne isabet etmesi nedeniyle Ömer Yıldız’ın geçici olarak görme yetisini kaybettiği bildirildi. Ahmet Turan Aydoğan’ın ise gözlük takması nedeniyle gözlerinde harhangi bir tahribatın olmadığı kaydedildi.

Olayın şokunu üzerinden atlatamayan Ahmet Turan Aydoğan, “Duraktaki borular buz tutmuştu. Biz de boruları açmak için kimyasal madde kullanmak istedik. Boruların içine kimyasal madde boşalttığımız sırada oluşan basınç nedeniyle su ile karışan kimyasal maddeler yüzümüze fışkırdı. Çok acı çekiyorum. Yüzüm yandı ancak gözlüğüm nedeniyle madde gözüme isabet etmedi. Gözlüğüm olmasaydı gözlerimi kaybedebilirdim” dedi. Tedavi altına alınan Ahmet Turan Aydoğan ve Ömer Yıldız’ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?