7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Boşanmalar 1995'ten itibaren arttı

BOŞANMALAR 1995'TEN İTİBAREN ARTTI

İmam Hatipliler Derneği tarafından 'Aile İçi Nikah ve Talak' konusunda bir panel düzenlendi.

Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Zeki Aydın, Prof Dr. Abdullah Kahraman, Merkez Vaizi Nizamettin Karataş ile İlahiyatçı Avukat Mustafa Tamer katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından bir konuşma yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplumda aile kavramının önemini anlatmak amacıyla bu paneli düzenlediklerini ifade eden Şimşek, gittikçe yozlaşan, her geçen gün aşınan ve hatta çatırdayan aile yapısındaki problemlere, sorulara ve sorunlara çözüm üretmek istediklerini dile getirdi.

Panele misafir olarak katılan İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı ise modern dünyanın en büyük tehlikesinin aile konusu olduğuna dikkat çekerek, aile yapısının insanlık tarihinde her zaman önemli olduğunu belirtti.

Panelde Prof. Dr. Abdullah Kahraman 'nikah', Prof. Dr. Zeki Aydın 'Aile içi iletişim', Merkez Vaizi Nizamettin Karataş ise 'talak' konusuna değindi.

Panel başkanı İlahiyatçı Avukat Mustafa Tamer, 1995 yılından itibaren boşanmaların arttığına dikkat çekerek, son yıllarda evlilikten çok boşanmaların yaşandığını, boşananların çoğunun da lise veya dengi okul mezunlarından olduğunu kaydetti

Nikahın baskı ve zulüm aracı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Abdullah Kahraman, nikahın müşterek bir hayat sözleşmesi ve sorumluluğunu sırtında hissettiren bir yük olduğunu belirterek, kararların ortak alınmasını ve herkesin sorumluluğunu bilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Aile içi iletişimin sevgi ve saygı üzerene kurulması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Zeki Aydın ise evliliğin kutsal bir yuva olduğunu ve herkesin görevini yetirene getirmesi gerektiğini söyledi. Aydın, mutlu bir yuvanın temellerinin de sevgi, saygı, sorumluluk, şeffaf anlayış, sabır, sadakat, dürüstlük ve haddini bilmek olduğunu ifade etti.

Merkez Vaizi Nizamettin Karataş ise 'talak' olaylarına değinerek, şartlı boşananlar ve bu konudaki fetvaları anlattı.

İlgiyle takip edilen panelin sonunda Aksaray da yapılan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Okan Metin'e Dernek Başkanı Samet Şimşek tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca dernek tarafından panelistlere de plaket takdim edildi.

BOŞANMALAR 1995'TEN İTİBAREN ARTTI
BOŞANMALAR 1995'TEN İTİBAREN ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:39:00
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 22:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?